Ministr: Mora má dobrý tým

Hokejový útočník Milan Ministr olomoucké Moře věří. V tabulce skončí nejhůř čtvrtá, říká.

Sedmička na zádech nosí Milanu Ministrovi štěstí. Stačilo však, aby útočník hokejové Mory dres sundal, a bylo zle. Prázdninové zranění ohrozilo jeho vstup do nové sezony. Vše ale nakonec dobře dopadlo a čtyřiatřicetiletá opora týmu sbírá další góly a asistence.

Mora v poslední době rozhodovala několik zápasů až při samostatných nájezdech. Jak to vnímáte, pevládá spíš adrenalin nebo únava? Únava je v takových situacích určitě patrná, ale ta se podepisuje na obou týmech na ledě, nikdo není zvýhodněný. Samozřejmě je spousta hráčů, včetně mě, kteří by si přáli, aby se zápas rozhodl už v nastavení a nemuselo dojít na nájezdy. Nájezdy jsou obrovská sázka do loterie, je to hodně o štěstí.

Sbíráte jedno vítězství za druhým. Jaká je nyní nálada v mužstvu ve srovnání s loňským podzimem? Myslím, že je to stejné. Tady byla vždycky dobrá parta, která uměla vytvořit fajn náladu i v době, kdy jsme nebyli nahoře. Letos přišla řada nových hráčů, ale ti zapadli naprosto v pohodě. Tým drží pospolu.

Vedení olomouckého fanklubu se před začátkem sezony shodlo na tom, že největší posilou je Radim Kucharczyk. Souhlasíte ? Určitě je pro tým přínosem, ale byla by škoda nezmínit další hráče. Přišel Honza Mikel, který s námi sice občas hrál už vloni, ale teď se naplno zapojil do sestavy a týmu hodně pomáhá. Nebo Saša Lhotský, to je přesně takový bek, kterého jsme potřebovali, se spoustou zkušeností. Takže bych asi nevyzdvihoval jen jednoho hráče. Myslím, že se to vzájemně dobře doplnilo a tým je vyvážený. Máme čtyři velmi kvalitní útoky a tři stejně kvalitní obrany. Všechno do sebe dobře zapadlo.

Před začátkem sezony říkali oba trenéři, že by po skončení základní části rádi viděli Moru nejhůře šestou. Jaký je váš současný tip? Myslím si, že skončit do čtvrtého místa je pro Moru reálné. Je to dobrý základ pro vyřazovací boje. Samozřejmě bych si přál, abychom letos došli v play-off co nejdál. Ten kvalitně postavený mančaft, který teď máme, by si to zasloužil. Samozřejmě bude hodně záležet na tom, jestli se někdo nezraní nebo neonemocní. Začátek jara je v tomhle hodně zrádný.