Nová Karolina láká na výlet

Forum nabízí na své ploše více než 240 obchodů nejrůznějších značek.

Ambiciózní projekt Nová Karolina prošel předminulý týden ve čtvrtek významným mezníkem, když slavnostně zprovoznil svou podstatnou část. Své brány otevřelo největší nákupní a zábavní centrum v České republice, Forum Nová Karolina Ostrava.

Unikátní obchodní centrum je optimálně dostupné městskou hromadnou dopravou. Nachází se tři sta metrů od vlakového nádraží Ostrava-střed a ústředního autobusového nádraží, v blízkosti tramvajových a trolejbusových zastávek. Návštěvníci se k němu snadno dostanou rovněž autem, k dispozici je podzemní parkoviště pro bezmála patnáct set aut. Forum je tak ideálním tipem na předvelikonoční výlet.

Nákupní a zábavní centrum přináší na ploše přes osmapadesát tisíc metrů čtverečních více než 240 obchodů. Namátkou od C&A přes Marks & Spencer, H&M, Intersport, Lindex, New Yorker, Datart, Nike až po Esprit a mnoho dalších.

Některé obchody se v moravskoslezském regionu objevují vůbec poprvé. Například světově proslulá módní značka Guess, kavárna Starbucks Coffee, restaurace Sushi Point nebo fitness centrum Pure.

Součástí centra je rovněž food court s řadou restaurací a kaváren, moderní supermarket Albert, osmisálové multikino Cinema City a jeden z největších dětských koutků v České republice. Spolu s nákupním a zábavním centrem bude v areálu zpřístupněna i velká pěší zóna a nové náměstí.

„Přicházíme do Ostravy s nejmodernějším nákupním a zábavním centrem, jež kombinuje atraktivní nájemníky, kvalitní péči o zákazníky, strategickou polohu a zajímavou architekturu. Pro návštěvníky budou přitažlivé nejen nabídky jednotlivých obchodníků, ale celý koncept, který nazýváme zážitkový maloobchod,“ říká vedoucí Fora Nová Karolina Martin Kubík.

Centrum podle jeho slov bude mít například vlastní Forum TV s týmem filmařů, profesionálně vybavenou střižnou a několika obřími obrazovkami. Vnitřní stěny budovy budou osazeny obrazovkami a také ve food courtu bude obrovská LED obrazovka. „LCD panely ve všech patrech budou sloužit jako informační panely. Ve Foru tedy můžeme promítat sportovní akce, tematická videa, hudební spoty, on-line módní přehlídky a přenášet akce, které se budou ve Foru odehrávat,“ láká Kubík návštěvníky.

Módní poradce pomůže vybrat oblečení

Oficiální tváří Fora Nová Karolina Ostrava je topmodelka a havířovská rodačka Simona Krainová, což jasně napovídá, že centrum má ambici stát se dominantní módní nákupní destinací ostravského regionu.

Novinkou, v nabídce českých nákupních center zatím nevídanou, je funkce módního poradce, kterého si bude moci od dubna najmout kdokoliv, kdo by chtěl osvěžit svůj šatník na nadcházející jarní a letní období. Nebo třeba jen poradit, jak se stylově oblékat do práce.

Na stavbě centra se podíleli rovněž architekti z ateliéru K4. A dali si záležet. Vlastní objekt Fora je totiž velmi prostorově komplikovaný. „Tvoří ho skupina čtrnácti kostek, zakrytá velkorysou prosklenou střechou, prosvětlující vnitřní prostory obchodních pasáží, náměstí, multikina, restaurací a kaváren,“ popisuje architekt K4 Vladimír Pacek.

Výškovou, z daleka viditelnou dominantu tvoří jedna z kostek zvaná „dóm“, která je v interiéru využívaná jako hlavní centrální převýšený prostor. „Na jeho vnitřní plochu se může promítat program speciálně pro něj vytvořený,“ upozorňuje Pacek.