Patriots čekají boje v play-off

Patriots si jasným vítězstvím zajistili účast v play-off. V něm bude záležet na štěstí.

Drtivým vítězstvím v šestém kole České ligy amerického fotbalu si plzeňský tým Pilsen Patriots předčasně zajistil postup do vyřazovacích bojů.

Na stadion Josefa Žaloudka při 33. základní škole v ulici Terezie Brzkové ve Skvrňanech přijel nováček letošního ročníku, tým z Českých Budějovic - Budweis Hellboys. Po čtvrtinách 12:0, 19:0, 7:0, 12:0 si odvezl na jih Čech porážku 50:0. V zápase se Plzeňanům dařilo vše, na co sáhli. Především krátké pasy a sprinty okolo útočné lajny.

Vyvedly se i returny z kopů, ze kterých Pavel Tumpach s číslem 20 zaznamenal jeden touchdown. Celkem během zápasu hráči Plzně položili čtyři. Kromě třetí čtvrtiny, kdy se útok Hellboys dostal až na desetiyardovou vzdálenost od endzony Patriots, nebyla ve hře domácích žádná chyba. Skvrnou zápasu bylo zranění Lukáše Malce. „Podezření na zlomeninu klíční kosti se potvrdilo a letošní sezona pro něj skončila,“ říká manažer Patriots Tomáš Sedláček.

Trenér týmu věří Americký trenér Pilsen Patriots Ciaran Kelly byl se zápasem spokojený. „Vyzkoušeli jsme novou formaci, při které naši krajní hráči z útočné lajny stáli na krajích společně s křídly. Náš protivník nenašel zbraň, jak tuto hru zastavit,“ pochvaloval si. Velmi chytře hrála i obrana. „Udělala pouze jednu chybu za celý zápas,“ shrnul.

V play-off se utkají s lepším z dvojice Havířov Devils a Brno Alligators. S oběma týmy již letos Patriots prohráli – 42:6 s havířovskými Devils a 41:6 s brněnskými aligátory. „Když budeme dodržovat tyto útočné a obranné formace, jsem si jist, že budeme schopni udělat ohromný úspěch i v play-off,“ doufá Ciaran Kelly. Poslední zápas základní části sehrají Plzeňané na hřišti loňského a několikanásobného vítěze české ligy Prague Panthers, se kterým ještě nikdy nevyhráli.