Rada souhlasila se zadáním změny, která ponechá v Klánovicích les

Radní hlavního města souhlasili s tím, že bude zadána změna územního plánu, která znemožní vybudování golfového hřiště v Klánovickém lese. Informoval o tom pražský magistrát. Rada souhlasila také s dalšími změnami, mezi kterými je vyhledání nové trasy Vysočanské radiály v úseku mezi Balabenkou a Kbelskou ulicí.

Příznivci golfu už několik let usilují o vybudování golfového hřiště přímo v Klánovickém lese. Proti jsou místní obyvatelé. Kvůli golfu se v roce 2009 konalo v Klánovicích referendum, v kterém se proti výstavbě golfového hřiště v místním lese vyslovilo 80 procent voličů. Podle magistrátu byly ze změny vyjmuty pozemky, které jsou ve vlastnictví golfového klubu. Ostatní plochy, které nyní umožňují vybudování golfového hřiště, by měly být změněny na lesní porost. Pak by nebylo možné golfové hřiště v lese postavit. „O to žádáme už několik let,“ řekl bývalý starosta Klánovic a odpůrce golfu v Klánovickém lese Ladislav Hrabal. Změna podle Hrabala ležela na magistrátu už za primátora Pavla Béma, podle Hrabala ale bylo její projednání záměrně odsouváno.

Radní jednali také o dalších změnách z takzvané vlny 06 a 07. Navrhli schválit například vyhledání nové trasy Vysočanské radiály mezi Balabenkou a Kbelskou ulicí. Rozhodnutí rady musí ještě potvrdit zastupitelstvo, které se sejde příští týden.