Restaurace Huang He: Žlutá řeka v Praze

Čínská bistra jsou v Česku vnímaná rozporuplně. Restaurace Huang He je ale vrcholem moderní gastronomie.

Testovací tým týdeníku Sedmička zamířil na návštěvu čínské restaurace Huang He ve Vysočanech.

V prostorné restauraci je dostatečný počet míst pro kuřáky i nekuřáky. Sympaticky působí otevřená kuchyně a kulaté stoly s otočným středem.

„Bezvadný nápad. Objedná se několik předkrmů a pak se jen otáčí deskou a všichni ochutnávají,“ říká expert na gastronomii Jakub Řičica.

Čerstvé ingredience

Čínské restaurace zpravidla nabízejí hlavně kuřecí, hovězí a vepřové maso, v Huang He ale nechybí ani jehněčí, ryby, tofu a řada dalších ingrediencí. „Jak je vidět, majitelé chtějí nabídnout zákazníkům co nejvíc,“ podotýká Řičica.

Pozitivní dojmy se rozplynuly s příchodem obsluhy, která česky příliš neuměla.

Po objednání dvou předkrmů se tým dočkal jen pikantní polévky. „Byla správně hustá, akorát horká, ingredience čerstvé. Houbami počínaje a kuřecím masem konče. Chuťově paráda,“ libuje si Řičica.

Stejně jako hlavní chod. Tím bylo hovězí kung-pao s bílou rýží. „Nejsem specialista na čínskou kuchyni, ale poznám kvalitní suroviny a samozřejmě, zda to chuťově ladí. Ani tady si nemůžu stěžovat,“ říká Řičica.

Nepovedená tečka

Z nabídky dezertů padla volba na smažený ananas v těstíčku na medu.

„Při dnešních cenách ananasu mi přijde naprosto zbytečné používat pro podobné dezerty kompot. Takový dezert kazí celkově dobrý dojem,“ podivil se Řičica.

Servírka pak trvala na tom, aby jej vrátil a neplatil ho. „Takový přístup by měl fungovat všude,“ dodává Řičica.