Skanska přivítala dalšího nájemce v budově Balabenka – společnost Hoerbiger Žandov

Skanska Property Czech Republic podepsala další nájemní smlouvu na kancelářské prostory v budově Balabenka v Praze 9 – Libeň. Společnost Hoerbiger Žandov si pronajala 300 metrů čtverečních kancelářských ploch a přestěhovala své sídlo do budovy Balabenka začátkem listopadu 2011. Hoerbiger Žandov se stává již čtvrtým významným nájemcem za rok 2011.

Společnost Hoerbiger je globálním lídrem na trhu v designu, inženýrství a výrobě klíčových komponentů pro pístové kompresory. Prostřednictvím klíčových komponent a služeb nastavuje standardy pro úsporný, bezpečný a čistý provoz kompresorů, motorů a turbo-zařízení.

Libor Zeman, jednatel společnosti Hoerbiger Žandov, k pronájmu nových kancelářských prostor uvedl: „Pro naše nové sídlo jsme hledali exkluzivní místo. Požadovali jsme moderní kanceláře zasazené do komornějšího prostředí, kde by co nejlépe vynikla identita naší firmy. Administrativní budova Balabenka těmto našim požadavkům přesně vyhovuje. Disponuje zajímavou architekturou navíc v nové a atraktivní lokalitě. Budova zároveň nabízí výbornou kombinaci kvality vs. cena, což pro nás bylo dalším důležitým parametrem.“

Balabenka se nachází na rozhraní dynamicky se rozvíjejících částí města - Prahy 8 a 9. Díky své unikátní konstrukci nabízí flexibilní, moderní a světlé prostory. Komplex je zasazen do zeleně, která poskytuje přirozenou bariéru proti ruchu metropolitního života. V pěší vzdálenosti je k dispozici široké spektrum služeb a vybaven včetně nákupního centra Harfa a O2 Arena.

Šestipatrová administrativní budova nabízí zhruba 13 000 metrů čtverečních moderních kancelářských a maloobchodních prostor. Největší volné patro v budově disponuje rozlohou 2100 metrů čtverečních. Každé z pater může být rozděleno na několik samostatných jednotek o minimální rozloze 230 metrů čtverečních s vlastním vstupem a sociálním zázemím. Stupňovité terasy na téměř každém patře zaujmou krásným výhledem na Prahu.