Tesla brzy představí nový produkt. A nebude to auto

Elon Musk

Elon Musk Zdroj: CC BY-NC-ND 2.0: NVIDIA Corporation via Flickr

Automobilka Tesla Motors brzy rozšíří svůj byznys. Podle šéfa firmy Elona Muska Tesla už 30. dubna ohlásí novou produktovou řadu. Nepůjde však o auto.

Musk neuvedl, jaký produkt koncem dubna Tesla představí. Na sklonku loňského roku a letos v únoru však investorům prozradil, že automobilka pracuje na bateriích pro domácnosti či malé podniky. Firma prý jen čeká na nejvhodnější termín na odhalení produktu. Je tedy velmi pravděpodobné, že kalifornská společnost představí právě baterie

Domácnosti nejsou pro Teslu neznámým zákazníkem. Už v minulosti se automobilka spojila se spřízněnou společností SolarCity (Musk je zde členem představenstva firmy). Společně dodávají domácí úložiště baterií.

Akcie automobilky v reakci na Muskovo prohlášení lehce posílily o tři procenta na celkových 190,60 dolaru.

Tesla Motors: Od roku 2003 neustále v červených číslech
Za celý rok 2014 Tesla ztratila 294 milionů dolarů. Firma, která existuje od roku 2003, dosud celoroční zisk nevytvořila. Musk v lednu 2015 řekl, že Tesla zřejmě nevykáže čistý zisk dříve než v roce 2020, kdy by podle něj měla prodávat půl milionu vozů ročně, tedy desetinásobek plánovaného letošního prodeje.

Velká elektrická revoluce může Muska postavit na roveň Edisonovi