V CTParku Ostrava vzniklo první centrální evropské servisní středisko ABB

Centrální evropské středisko pro servis motorů a generátorů a repase robotů společnosti ABB vyrostlo na ploše o velikosti přibližně 8000 čtverečních metrů v CTParku Ostrava. Z toho 6000 čtverečních metrů zabírají výrobní plochy, zbytek tvoří kanceláře a přilehlé prostory. Investice CTP do nových prostor dosáhla šest milionů eur (asi 150 milionů korun), oznámila CTP.

„ABB je v CTParku Ostrava naším dlouholetým klientem, stejně jako řada dalších 45 mezinárodních a tuzemských firem, které v tomto obchodním parku působí. Věříme, že bude i nadále růst, čemuž, jak pevně věřím, přispějí i nové moderní prostory,“ říká generální ředitel společnosti CTP.Remon Vos.

Výstavba CTParku Ostrava byla zahájena v roce 2004. V současné době je zde postaveno a pronajato 18 budov, z toho čtyři administrativní. Mezi nejvýznamnější nájemce CTParku Ostrava patří GE Money, Brembo, Ringier Axel Springer Print, ITT, Grupo Antolin, HP Pelzer a další. CTP vlastní v zóně pozemky, které jsou určeny k další výstavbě zhruba 150 000 čtverečních metrů pronajímatelných výrobních, skladových a administrativních prostor.

Hlavní činností společnosti CTP je síť 36 průmyslových parků, které se nacházejí po celé České republice, Slovensku, Rumunsku a Polsku. Další součástí aktivit společnosti je Spielberk Office Centre v Brně, Axis Office Park a CTZone (inteligentní řešení pro malé a střední podnikatele). Ve výstavbě je administrativní projekt IQ Ostrava. Celková plocha, kterou CTP provozuje, představuje 1,9 milionu čtverečních metrů, očekávaný příjem z pronájmu pro rok 2012 činí 112 milionů eur.