YIT Stavo zahajuje rezidenční projekt KOTI Braník

Projektem KOTI Braník rozšiřuje společnost YIT Stavo nabídku bydlení koncipovaného podle vysokých finských standardů o dalších 107 bytových jednotek. V letošním roce k nim navíc plánuje přidat 178 bytů v dalších pražských lokalitách. KOTI Braník, jehož výstavba byla právě zahájena, vyrůstá v Praze 4 s dobrou dopravní dostupností, množstvím zeleně a kvalitní občanskou vybaveností.

„Přestože jsme na rezidenční trh České republiky jako developer vstoupili poměrně nedávno, úspěšný prodej bytů i ohlasy nových majitelů nás přesvědčují o tom, že jsme se vydali správným směrem. KOTI Braník, jehož výstavbu a prodej startujeme právě nyní, je další reakcí na poptávku po našich pražských bytových projektech. Daří se i celé skupině YIT Group. V našich pobočkách ve 14 zemích Evropy se ve druhém čtvrtletí tohoto roku podařilo zahájit výstavbu téměř 2500 bytových jednotek,“ uvádí jednatel YIT Stavo Vladimír Dvořák.

V portfoliu české společnosti YIT Stavo jsou jak komorní projekty s menším počtem bytových jednotek, tak i větší objekty. Příkladem je právě zahájený projekt KOTI Braník, který tvoří uzavřený areál čtyř bytových domů. Poskytne zájemcům celkem 107 bytů v dispozicích od 1+kk až po 5+kk. KOTI Braník je koncipován jako projekt splňující náročné požadavky na bydlení. Kromě bytů klasických dispozic v něm proto bude i několik jednotek mezonetového typu se střešními zahradami a terasami. Podle finských tradic bude zhruba 10 % bytů vybaveno saunou. Budoucí majitelé si mohou nejen volit z různých standardů vybavení, ale mají i příležitost nechat si od YIT vytvořit dispozici bytu šitou na míru jejich individuálním potřebám.

Uzavřený areál poskytne obyvatelům maximální soukromí a bezpečí. K dispozici bude nepřetržitě fungující recepce i ostraha, vstupy do objektu budou na čip. Do vnitrobloku, který vznikne spojením budov do uzavřeného obdélníkového půdorysu, budou umístěny jak předzahrádky majitelů přízemních bytů, tak i vnitřní parková dvorana se vstupy do jednotlivých bloků s byty. Přístup do všech částí projektu bude bezbariérový.

Stejně jako většina ostatních projektů společnosti YIT Stavo bude i KOTI Braník postaven tak, aby byl co nejšetrnější k životnímu prostředí a zároveň přinášel ekonomické výhody pro své obyvatele, tedy jako úsporný bytový dům s průkazem energetické náročnosti budovy B. Dokončení je plánováno v zimě 2013. Noví majitelé se budou moci stěhovat následující jaro. Prodej bytů pod značkou KOTI zajišťuje YIT Point.

KOTI Braník vyroste v městské části Praha 4 na rozhraní Braníka a Hodkoviček, v sousedství vilových čtvrtí a lesoparků. Poloha skýtá bohaté možnosti relaxace a aktivního trávení volného času – na cyklostezce podél Vltavy, ve sportovním areálu v Braníku či na golfu v Hodkovičkách. V blízkosti nechybí mateřská, základní ani střední škola, supermarket, restaurace, lékárna, banka či kulturní dům s městskou knihovnou. Do deseti minut jízdy autem je rovněž Thomayerova nemocnice, další možnosti nákupů i sportovního vyžití. Spojení s centrem Prahy je bezproblémové jak autem, tak MHD.