Zune je mrtvé, stránky přesměrovány na Xbox Music

Přehrávač Zune od Microsoftu

Přehrávač Zune od Microsoftu

Microsoft Zune byl hudební přehrávač, kterým chtěl Microsoft zaútočit na hudební přehrávač iPod. Přehrávač nakonec úspěch nezaznamenal, avšak do dnešních dob se zachovala alespoň stránka Zune.net, kde běžela služba Zune Music. Microsoft se však se značkou Zune loučí. Zune Music jako taková nekončí, má následovníka ve formě Xbox Music, nejedná se však o pouhé přejmenování služby, Xbox Music přichází i s novými funkcemi.

Přehrávač Zune od MicrosoftuPřehrávač Zune od Microsoftu|Zive.czMěl konkurovat iPadu, ale prohrál. Přehrávač Zune od Microsoftu

O smrti značky Zune, do které Microsoft před šesti lety vkládal velké naděje, svědčí nakonec i to, že jsou stránky Zune již přesměrovány na Xbox Music. Na těchto stránkách také najdete krátké FAQ s informacemi, co se se Zune stalo. Uživatelé, kteří využívali Zune Music Pass se nemusí změny obávat, jejich účet se změní na Xbox Music Pass. Jméno Zune má být prozatím zachováno pouze v názvu aplikace, která se Zune Music spolupracovala a nyní slouží i pro správu telefonů s Windows Phone – Zune Software.

V Zune však můžeme potkat jisté paralely s dnešní dobou. Microsoft se před šesti lety pomocí Zune snažil dohnat oblasti, ve kterých mu ujel vlak. Tehdy to byl hudební přehrávač od Apple iPod. Po šesti letech se iPod vyvinul přes iPod touch a iPhone v iPad. A právě iPadu má začít konkurovat novinka Microsoftu tablet Surface. Právě pro tyto jisté podobnosti předpovídají někteří analytici Surfacu stejný konec, jaký potkal Zune.

Zdroj: Živě.cz