Zápisník Jana Vávry: Toxické žiletky

Výrobky značky Gillette

Výrobky značky Gillette Zdroj: Profimedia

Pohoršení nad aktivistickou reklamou značky Gillette už do značné míry opadlo. Do popředí se může opět dostat obchodní rozměr věci. Z průzkumů plyne, že klip o stereotypních představách o mužství bodoval u mladých. Naopak dvě třetiny respondentů nad padesát let znechutil. A to je z pohledu firmy horší, než se může zdát. Mladá generace má totiž vzhledem k oblibě plnovousů za toxickou nejspíš žiletku jako takovou.

Politická stránka brexitu zastiňuje tu ekonomickou. Málokdo už mluví o tvrdém odchodu z Evropské unie jako o potenciální hospodářské výhodě. Británie by přitom mohla získat příležitost dovážet na svůj trh třeba auta z Ruska či Číny, která by neprošla regulacemi unie. To ale asi nebude ten důvod k brexitu.

Kanadská burza virtuálních měn Quadriga ztratila po smrti svého zakladatele přístup ke kryptoaktivům za 140 milionů dolarů. Jen on znal heslo ke speciální peněžence. Kdyby v ní byly jen bitcoiny, bude to znamenat množství nadobro ztracených 40 tisíc „mincí“. Už takhle je bitcoinů omezené množství.