Zápisník Jany Havligerové: Busem do Bohnic

Psychiatrická léčebna v Bohnicích

Psychiatrická léčebna v Bohnicích Zdroj: Profimedia.cz

Jiří Zimola
Psychiatrická léčebna v Bohnicích
3
Fotogalerie

Místopředseda ČSSD Jiří Zimola na poslední chvíli před komunálními volbami burcuje straníky: „Máme poslední šanci! Témata máme, díky práci vás všech, ale musíme je umět prodat,“ píše přátelům ze stranických buněk. Nedávná návštěva u hlavy státu, týden před volbami motivační dopis… Chtělo by to ještě nějakou kličku, na předsedu partaje je to zatím málo. Hlavní úder ale zřejmě přijde po volbách, a možná to dokonce půjde i pomalu. Koneckonců sociální demokracie má mít sjezd až v březnu příštího roku.

Prezident Miloš Zeman měl opět zásadní promluvu v TV Barrandov. Pohovořil o novém kandidátovi socialistů na post šéfa české diplomacie Tomáši Petříčkovi. Jak uvedl, buď se dotyčný odpoutá od „pana Pocheho“, anebo se mu to nepodaří a bude jenom jeho loutkou. Pak ale Petříček podle hlavy státu asi buď nebude ministrem zahraničí vůbec, nebo jím nebude příliš dlouhou dobu. Vcelku diplomatická řeč, ale pokyn z Hradu je i tak jasný – vyhoď Pocheho z úřadu a flek je tvůj.

Spojené síly pro Prahu aneb koalice TOP 09 a hnutí STAN ve spolupráci s lidovci, LES a Kaslovými demokraty mimo jiné slibují Pražanům, že do Bohnic bude jezdit elektrobus. Prozíraví lidé. Podle všemožných billboardů, plakátů a letáků, kterými je metropole oblepena, nejspíš bude po komunálních volbách provoz do Bohnic dost hustý. Ekologická doprava by bodla.