Podcast Botník se zakladatelem Footshopu: Myslel jsem si, že 40 tenisek na skladě bude stačit

Hostem dalšího dílu podcastu Botník byl zakladatel Footshopu Peter Hajduček (vpravo)

Hostem dalšího dílu podcastu Botník byl zakladatel Footshopu Peter Hajduček (vpravo) Zdroj: e15 / Footshop

Botník se vrací. Tenisková encyklopedie moderovaná šéfredaktorem e15 Nikitou Poljakovem a jeho parťáky Vojtou Kubíkem a Honzou Noskem je zpátky s novou sezónou. Ta startuje velkým rozhovorem se zakladatelem Footshopu Peterem Hajdučkem.

První sérii podcastu Botník, který vychází ve spolupráci e15 a obchodu se streetwearem a teniskami Footshop, formovalo především encyklopedické uvedení do tématu tenisek, sběratelství a streetové módy. Nová sezóna už se nese ve více lifestylovém pojetí a startuje právě uvolněným rozhovorem s člověkem, který se na rozvoji tohoto odvětví v Česku a na Slovensku zásadně podepsal. 

Peter Hajduček založil Footshop před 13 lety, během kterých se vyvinul z lokálního distributora několika skejtových značek ve středoevropského lídra v odvětví limitovaných tenisek a exkluzivních kolekcí oblečení. Za tu dobu Footshop navíc stihl pod svá křídla dostat také nejstarší český fungující streetwear obchod Queens, na což pochopitelně také přišla řeč.

V rámci rozhovoru dále došlo například na srovnání dnešního módního průmyslu s obdobím, kdy Footshop začínal. Začátek a „konec“ této bezmála patnáct let dlouhé etapy, působí překvapivě jako střet dvou naprosto odlišných světů.