Slavné Masters se blíží! Golfoví šampióni se opět sejdou v americké Augustě

Zdroj: Depositphotos.com

Fanoušci světového golfu odpočítávají poslední dny do začátku prvního grandslamu sezony. US Masters se od 6. do 9. dubna tradičně odehraje ve města Ausgusta v Georgii. Hlavním favoritem zřejmě nejslavnějšího golfového turnaje na světě bude domácí Scottie Scheffler, který se loni na jihovýchodě USA radoval ze svého prvního majoru. Konkurence bude ovšem jako obvykle pořádně našlapaná!

Golfové Masters je spolu s US Open, British Open a PGA Championship jedním ze čtyř grandslamů PGA Tour. Jako jediný z nich se přitom každoročně odehrává na stejném místě, konkrétně na greenech v americké Augustě. Vítěz spolu s trofejí získá i tradiční zelené sako, které se po roce vrací zpět do místní klubovny. Turnaj ovšem provází i další specifika, pyšní se například nejužším hráčským polem z klání velké čtyřky a ve startovní listině obvykle nenajdeme více než stovku golfistů.

Šanci proto dostávají jen ti opravdu nejlepší, ať už jde o šampiony všech majorů za posledních pět let, vítězové PGA soutěží od loňského Masters nebo 50 nejlépe postavených hráčů v aktuálním golfovém žebříčku. I proto je vítězství na něm snem prakticky každého hráče na okruhu.

V loňském roce slavil triumf Američan Scottie Scheffler, který v konečném součtu  zapsal deset ran pod par.  Scheffler v soutěži vládl od začátku do konce, a i když ho v závěru trochu přemohla nervozita,  zaslouženě si odvezl prize money v přepočtu za téměř 60 milionů korun. Druhý před rokem skončil čtyřnásobný vítěz majoru Rory McIlroy ze Severního Irska, který ve finiši vyrovnal rekord Masters pro poslední kolo. O třetí pozici se podělili se stejným skóre pět ran pod par Ir Shane Lowry a Australan Cameron Smith.

Letošní ročník bude mít opět několik adeptů na vítězství. Tím největším bude obhájce titulu z loňska Scheffler, který se usadil na čele světového žebříčku. Američan navíc v posledních týdnech potvrzuje dobrou formu, kterou ukázal například při svém působivém vítězství v Sawgrass. Žebříčkově by mu měl nejvíce konkurovat Španěl Jon Rahm, veřejnost je zvědavá opět i na Roryho McIlroye, který chce zaútočit  na svůj první Masters.

Mezi favority se řadí i několik domácích golfistů v čele Patrickem Cantlayem. Pozornost ovšem budí i další slavná jména. Obzvlášť se fanoušci těší na pětinásobného šampiona slavného turnaje Tigera Woodse nebo veterána Phila Mickelsona. V soutěži by se mělo představit až dvacítka bývalých vítězů Masters. Bude se znovu radovat někdo z nich nebo se seznam vítězů rozroste o nové jméno? Vsadit si na to můžete s bonusem u Fortuny.

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Účast osob mladších 18 let na hazardní hře je přísně zakázána.