Palčivá otázka bydlení se bude řešit v pražském Karlíně

Snímek z konference reSITE 2017

Snímek z konference reSITE 2017 Zdroj: reSITE

Fórum Karlín
Fórum Karlín
Fórum Karlín
4
Fotogalerie

Globální fórum reSITE zaměřené na rozvoj měst ve čtvrtek opět přivítá pražský Karlín. Letošní sedmý ročník se zaměří na palčivou otázku bydlení a jeho dalšího vývoje. „Cena bydlení se stala pro naši generaci po celém světě tím nejtíživějším strašákem. Města se nyní snaží najít řešení, jak bydlení učinit dostupnějším,“ uvedl šéf reSITE Martin Barry.

Během dvoudenní akce vystoupí mimo jiné japonský architekt Sou Fujimoto, Jeanne Gang z amerického Chicaga, Mexičan Michel Rojkind nebo přední nizozemský projektant Reinier de Graaf. Celkem během akce vystoupí na 50 mluvčích z 20 zemí světa.

Novým hostujícím kurátorem je novinář a urbanista Greg Lindsay. „Právo na město začíná s právem na bydlení, a proto potřebujeme rozvíjet takové strategie, technologie a ochranné mechanismy, které umožní vytvářet bydlení pro všechny obyvatele – férově, udržitelně a bez diskriminace,“ uvedl Lindsay.

Konference přinese přednášky, panelové diskuze, komentované exkurze nebo interaktivní workshopy. Budou se promítat filmy, uskuteční se workshopy, autogramiáda nebo party na Starém Městě. Návštěvníci budou mít také k dispozici dětský koutek.

E15 je mediálním partnerem konference reSITE

Jak se dostat k vlastnímu bydlení? Dozvíte se to v magazínu E15 Premium Chceš bydlet?

Video placeholde
Magazín E15 Chceš bydlet? • E15