Miliardář Bloomberg koupil od šéfa investičního fondu KKR obří ranč za miliardu

Nový Bloombergův ranč a okolí

Nový Bloombergův ranč a okolí Zdroj: Hall and Hall

Michael Bloomberg
Nový Bloombergův ranč a okolí
Nový Bloombergův ranč a okolí
Nový Bloombergův ranč a okolí
Nový Bloombergův ranč a okolí
10
Fotogalerie

Nákladná kandidatura na prezidenta Spojených států Michaelu Bloombergovi nevyšla. To ale neznamená, že americký miliardář a jedna z nejbohatších osob na světě přiškrtí své výdaje. Naopak. Exstarosta New Yorku, jehož majetek má podle Forbesu hodnotu přes 56 miliard dolarů, koupil obří ranč v Coloradu za téměř 45 milionů dolarů, tedy za více než miliardu korun. Informoval o tom deník The Wall Street Journal.

Prodejcem byl v tomto případě „titán z Wall Street“, jak jej některá zahraniční média označují, Henry Kravis, spoluzakladatel investiční společnosti KKR. Kravis ranč pořídil v roce 1991 za 5,5 milionu dolarů a téměř tři dekády ho rozvíjel.

Hlavní budova ranče známého jako Westlands se rozléhá na více než sedmnácti stech metrech čtverečních. Areál dále zahrnuje přistávací plochu pro helikoptéru, golfové hřiště, bazén nebo tenisový kurt. Nachází se jen hodinu cesty od Aspenu, nejdražšího lyžařského střediska v USA.

Ranč není první nemovitostí, kterou Bloomberg v Coloradu vlastní. V lyžařském středisku Vail mu patří například byt s patřičným servisem. Další nemovitosti za desítky milionů dolarů vlastní v New Yorku, na Floridě nebo například v Londýně.

Bloomberg se pokoušel získat nominaci Demokratické strany na prezidenta USA, za kampaň utratil přes 25 miliard korun. Jeho kampaň přitom trvala pouze 104 dnů a skončila 4. března. Bloomberg po odstoupení z demokratických primárek podpořil Joea Bidena.