Pod lupou: Školství nemá vychovávat řadové zaměstnance, ale kreativní tvůrce

Video placeholde

Informační technologie prostupují většinou oborů, i přesto se na IT v Česku stále nahlíží primárně jako na obor, kterému by přirozeně měli dominovat muži. Přístup musíme začít měnit už na základních školách, shodují se hosté diskuzního pořadu deníku E15 Pod lupou.

IT rovná se programování, programování rovná se práce pro muže. Častý předsudek, který ženy od technologií odrazuje. IT obor je ale mnohem bohatší, mimo jiné do něj patří také datová analýza či projektový management.

„Částečně tam řadím i HR – práci s lidskými zdroji. Například nabírat nové vývojáře do firmy není jednoduché a pracovníci v HR by měli mít základní technologické znalosti, jak dělat mobilní weby či aplikace, aby byli schopni s uchazeči o práci vůbec mluvit,“ uvádí Jana Moudrá, spoluzakladatelka a ředitelka společnosti pro vývoj mobilních a webových aplikací Juicymo.

Motivaci k práci v IT by chlapcům i dívkám měla dát už základní škola. „V dětech je třeba podněcovat to, že mohou být tvůrci, a ne jen konzumenti. Začíná to už u vzdělávání budoucích pedagogů. České školství obvykle vychovává konzumenty a řadové zaměstnance, ne podnikavé tvůrce. Málokdo jim dává kuráž věci měnit, lidé pak jen hrají a konzumují. Změna na školách už ale pomalu přichází,“ říká Anna Veselá, spoluzakladatelka startupu Tangle. Zastoupení mužů a žen je v této firmě vyrovnané.

„Už nejmladším žákům je třeba ukazovat, jaké mají možnosti. Že IT není jen o správě sítě nebo nudných technikáliích. Nejsou ženské a mužské světy, do IT mohou jít všichni v jakémkoliv věku,“ dodává robotická vývojářka DataVisioin Jitka Hodná.

Hosté pořadu zdůraznili užitečnost vzdělávacích programů či online kurzů, které mohou zájemci o obor IT využít v jakémkoli věku. K takovým programům se řadí například i Seeds For The Future z dílny technologické společnosti Huawei. Celosvětový korporátní program firmy vznikl v roce 2008, Česko se do něj zařadilo o sedm let později.

„Jedná se o dvoutýdenní pobyt v Číně. Jeden týden je vzdělávací a druhý týden poznávací. Dosud se ho zúčastnilo šest desítek studentů. Učí se o cloudech, umělé inteligenci nebo o chytrých městech,“ popisuje manažerka pro společenskou odpovědnost Huawei Dina Mašínová.

V současnosti je kvůli pandemii program dostupný v online dálkové formě. Prostřednictvím dalších technologických programů firma podporuje jak děti ve školkovém věku, tak i seniory. Varuje je například před nástrahami a hrozbami na internetu.

Vznikají ale i programy na edukaci učitelů, aby začlenili internetové nástrahy do vzdělávacích předmětů, uzavírá Moudrá s tím, že nástrahy dneška spočívají i v čím dál složitějším prostředí IT. „Pokud dnes například e-shop nemá intuitivní, rychlé a srozumitelné webové stránky, potenciální zákazník jedním klikem odejde. Pracovní týmy jsou proto dnes širší, je potřeba více odborníků než dříve. Na druhou stranu to vytváří nové role a pracovní příležitosti.“