Boštík kvůli svému zdravotnímu stavu odstupuje z kandidatury na prezidenta

Podnikatel Vladimír Boštík oznámil, že odstoupil z kandidatury na prezidenta republiky. Příčinou jsou zdravotní důvody, kandidovat chce opět za pět let. V poslední době podstoupil operaci oka v celkové narkóze a od té doby má potíže s chůzí, řekl Boštík novinářům.

"Odstoupil jsem ze zdravotních důvodů, protože nejsem schopen chůze delší než 20, 30 metrů. Vyčerpávají mne moje bolesti a tím pádem nejsme schopen vést volební kampaň," uvedl Boštík.

Boštík tvrdí, že se mu povedlo shromáždit přes 72 000 podpisů. Přihlášku ke kandidatuře ani podepsané archy ministerstvu vnitra nepředložil. Osmapadesátiletý podnikatel se domnívá, že podpisy bude moci využít i před prezidentskými volbami za pět let.


 

Kompletní a aktuální přehled prezidentských kandidátů najdete zde >>>


Boštík se narodil 30. října 1959. Vyučil se automechanikem, později si doplnil středoškolské vzdělání. Pracoval jako opravář, řidič a obchodní referent. V roce 1990 založil firmu provozující autodopravu a zemní práce, v roce 2004 na sebe podal návrh na konkurz. Nyní podniká jako živnostník v autodopravě.

Z minulosti mu stále zbývá splatit téměř šest milionů korun dluhů. V srpnu uvedl, že byl před časem nepravomocně odsouzen za krádež nafty, dnes řekl že odvolací soud rozsudek zrušil a vrátil soudu prvního stupně. V roce 2013 neúspěšně kandidoval do Poslanecké sněmovny za Okamurův Úsvit přímé demokracie.


 

Vše o prezidentských volbách si můžete přečíst zde >>>