Zápisník Jany Havligerové: Starostové našli mentora

Dalibor Dědek

Dalibor Dědek Zdroj: Michael Tomeš, E15

Jiří Ovčáček
2
Fotogalerie

Většinový majitel firmy Jablotron, miliardář a filantrop Dalibor Dědek, který dříve podporoval ANO a teď v podzimních volbách hodlá kandidovat za Starosty a nezávislé, obdiv k Andreji Babišovi neztratil. Ten je pro něj jako případný vládní partner rozhodně přijatelný. Vedení STAN, a především volebního lídra Jana Farského proto chce přesvědčit, aby negativní postoj k ANO přehodnotili.

„Já bych chtěl být v roli mentora, který ho naučí (rozuměj Farského) si možnost spolupráce s Babišem představit.“ Ano, mentor je přesně to, co starostové potřebují.

Mluvčího prezidenta Jiří Ovčáčka pobouřilo, že weby, na kterých se objevují lživé nebo zkreslené informace, přijdou o provize z reklam internetové společnosti Seznam.cz. Rozhodnutí označil za cenzuru. Pokud nevíte, o čem je řeč, tak o podobných statích, jako je ta, v níž třeba stojí, že za nesnesitelná vedra může Evropská unie. „Uměle ohřívá Evropu, aby se tu uprchlíci cítili jako doma,“ tvrdí podle webu AZ247.cz alternativní vědci.

O prázdninách si jistě chcete odpočinout od politiky. Ale neměli byste na ni úplně zapomínat, občas přináší skutečné perly. Pro zpestření všedních dní doporučujeme zhlédnout propagační videoklip ministerstva zemědělství, kterým podporuje české zemědělství. Název zní „Farmář Tonda“ a za šedesát tisíc, které stál, přináší kupu zábavy. K dohledání je na Facebooku příslušného rezortu.