Bidenův trapas v den voleb, spletl si vnučku s mrtvým synem

Prezidentské volby v USA: Demokratický kandidát Joe Biden.

Prezidentské volby v USA: Demokratický kandidát Joe Biden. Zdroj: Reuters

Ani v den voleb se americký prezidentský kandidát Joe Biden nevyhnul jednomu ze svých pověstných přeřeknutí. Na setkání s voliči ve Filadelfii si spletl svou vnučku se synem Beauem, který je ale už pět let po smrti. A nedařilo se mu ani, když se omyl snažil napravit.

Trapas se Bidenovi stal, když přihlížejícím představoval svou rodinu. "Tohle je můj syn Beau Biden, kterého mnoho z vás pomohlo zvolit do delawarského senátu," řekl do megafonu a držel přitom kolem pasu jednu ze svých vnuček.

A aniž by se opravil, představil ji podruhé. Tentokrát jako Natalii, Beauovu dceru. Jenže ani v tomto případě se netrefil. "Ne, ne počkejte, to není ona," začal uklidňovat dav, který na počest jeho vnučky začal jásat. Zjistil totiž, že po jeho boku stojí jiná vnučka - Finnegan.

"Tohle je Natalie, tohle je Beauova dcera," ukončil pak Biden sérii trapných okamžiků, když se jeho vnučky prohodily. Sedmasedmdesátiletému kandidátů, který by se v případě zvolení stal nejstarším americkým prezidentem, se podobné situace stávají relativně často. Jeho protivník Donald Trump v kampani opakovaně narážel nato, že Biden není pro úřad prezidenta mentálně způsobilý.