Švýcarsko rozdělil revoluční mzdový plán

Švýcarsko, frank

Švýcarsko, frank Zdroj: profimedia.cz

Ve Švýcarsku graduje debata o spravedlivých platech. Levicové strany prosazují, aby plat nejvyšších manažerů firem byl maximálně 12 krát větší, než mzda nejhůře placených zaměstnanců.

Spravedlivý plat. To je téma, které hýbe dnešním Švýcarskem a debata o tom, jaká odměna je opravdu spravedlivá znovu eskaluje. Již v březnu se Švýcaři v referendu vyslovili pro snížení manažerských platů a nyní se chystá pokračování.

Švýcarští Mladí sociální demokraté (SP), Strana zelených Švýcarska (GPS) a odbory chtějí využít vlny rozhořčení z nadměrného odměňování vedoucích pracovníků a letos v listopadu chtějí vyvolat další hlasování o maximální spravedlivé mzdě v poměru 1:12.

Levicová iniciativa požaduje, aby mohl manažer ročně maximálně vydělat dvanáctkrát tolik než nejhůře placený zaměstnanec ve stejné firmě. Iniciátoři chtějí tuto normu zakotvit v ústavě.

Výjimku mají tvořit platy krátkodobých pracovníků a stážistů, které se nezapočítávají do srovnávacího poměru. Pro srovnání, platoný poměr mezi šéfem a pomocným dělníkem například ve švýcarském farmaceutickém gigantu Novartis byl v ještě v roce 2008 1: 720.

Podle nedávných průzkumů, které zveřejnil švýcarský nedělník Le Matin Dimanche plán 1:12 podporuje 49,5 procent švýcarských voličů. Obří švýcarské koncerny tento tlak znervózňuje. V případě uzákonění normy 1:12 by totiž zvažovaly přesun svého sídla do zahraničí. O tom již hovořil potravinářský koncern Nestlé či komoditní obchodník, společnost Glencore. „Existuje spousta zemí, které by nás chtěly,“ řekl nedělníku generální ředitel společnosti Glencore Ivan Glasenberg.

Největší světový komoditní obchodník, který pro příklad vykázal téměř dvojnásobek příjmůnež německý koncern Siemens, je pokládán za zlatý důl pro své manažery. Švýcarský časopis „Record“ odhaduje, že jeho šéf Glasenberg získal během svého působení ve firmě jmění v hodnotě miliard.