Jaroslav Bukovský: Zmrtvýchvstání akcií FAANG aneb šampion vydělá sedmdesát procent

Wall Street

Wall Street Zdroj: ČTK / AP / Seth Wenig

Akcie FAANG spadly za poslední rok zhruba dvakrát tolik co Wall Street jako celek
2
Fotogalerie

Proč ostatně hledat alternativní zlatou žílu, když ta stávající nese neskutečné peníze. Tak například od roku 2016 do konce minulého roku tyto akcie sdružující kultovní big tech brandy, které netřeba jmenovat, v průměru 350 procent. To znamenalo třiapůlkrát více než Wall Street jako celek a v křivce letitého trendu viděli burziáni jednoduše schody do nebes.

Pohádka skončila už v závěru roku 2021, byť většina investorů tomu dodnes nebyla ochotna uvěřit a považuje v průměru pětačtyřicetiprocentní pád těchto akcií za jakousi chybu v matrixu, která se brzo automaticky sama opraví. Faktem zůstává, že nad budoucností těchto akcií, kterým dokonce už zestárla i samotná zkratka, visí objektivní otazník. Podívejme se na to, jaký osud dávají big tech letos do vínku platná analytická doporučení. Vstanou akcie z popela?

Akcie FAANG spadly za poslední rok zhruba dvakrát tolik co Wall Street jako celek, což však pochopitelně ani zdaleka nemusí propříště znamenat o to vyšší růstový potenciál. Začněme propadákem roku jménem Meta Platforms.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!