Potvrzeno: Škoda Auto letos představí nový Kodiaq i Superb. Slibuje také dva facelifty

Škoda Superb

Škoda Superb Zdroj: Motor1

Škoda Auto chystá na letošní rok několik novinek, které mají v době nízkých prodejů posílit zájem ze strany kupců. Těmi nejdůležitějšími budouu nové generace modelů Superb a Kodiaq. Informace potvrdil šéf mladoboleslavské automobilky a předseda představenstva společnosti Škoda Auto Klaus Zellmer.

O novinkách pro letošní rok se zmínil také Martin Jahn, člen představenstva společnosti Škoda Auto za oblast Prodej a marketing, který prozradil, že značka odhalí ještě dva omlazené modely. „V letošním roce budou následovat další slibné novinky: nová generace modelů Kodiaq a Superb a také facelifty modelů Kamiq a Scala,“ uvedl Jahn.

Nové generace Kodiaqu a Superbu by se podle dřívějších informací měly představit ve druhé polovině roku. Obě novinky zůstanou věrny spalovacím motorům, na nabídku motorizací a konkrétní parametry je ale ještě brzy.

V souvislosti s oběma vozy se hovoří také o plug-in hybridních variantách, zvlášť v případě Superbu. Ten se nově bude společně s příbuzným Volkswagenem Passat vyrábět na Slovensku v Bratislavě. Narozdíl od VW, který bude k mání jen jako kombi, si Superb zachová dvě varianty karoserie.

Premiéry obou důležitých novinek zřejmě předběhnou představení modernizovaných modelů Scala a Kamiq. O faceliftech zatím mnoho informací k dispozici není, očekává ale spíše decentní kosmetické změny, nasazení výraznější osmiúhelníkové masky po vzoru Fabie nebo zařazení kol s aerodynamickými kryty do nabídky. V roce 2024  Škoda plánuje odhalit omlazenou Octavii.

Velký důraz česká automobilka klade na elektromobilitu. „Navíc naše e-ofenziva je v plném proudu. Již v roce 2026 uvedeme na trh tři nové plně elektrické modely a další budou následovat,“ uvedl Martin Jahn. Podle dostupných informací by Škoda měla nabídnout kompaktní SUV, malý městský crossover a až sedmimístné SUV, které bude vycházet z konceptu Vision 7S.

V Indii se Škoda snaží prorazit s modelem Slavia

Video placeholde
Škoda Slavia: Nový sedan pro indický trh • Videohub