Ryanair přidá patnáct nových linek z Prahy

Ryanair

Ryanair Zdroj: Profimedia.cz

Ryanair
Ryanair
Ryanair
Ryanair
5
Fotogalerie

Letecký nízkonákladový dopravce Ryanair oznámil, že od léta příštího roku spustí patnáct nových linek z Prahy. Čtyři povedou do Itálie, dvě do Dánska, Francie a Švédska, jednu dopravce spustí také do Chorvatska, Jordánska, Lotyšska, Maroka a Velké Británie.

Nově budou modrobílá letadla létat na letiště do měst Bari, Pescara, Pisa, Treviso, Billund, Kodaň, Marseille, Paříž, Göteborg, Stockholm, Zadar, Ammán, Riga, Marrákéš a Bournemouth.

Vedle zavedení nových linek dopravce rovněž oznámil, že pražskou flotilu dvou letadel rozšíří o další dva stroje. Celkem tak bude v Praze bázovaná čtveřice letadel. Investice vyjde na 200 milionů dolarů (4,3 miliardy korun).

Od zavedení nových linek si dopravce slibuje přepravení až 2,1 milionu cestujících ročně a vytvoření až 1200 pracovních míst.

Dopravce již zahájil prodej letenek na nové linky, pro duben 2019 jejich ceny začínají na akčních 529 korunách. Akční letenky si mohou cestující zarezervovat do letošního 28. září.

„Těší nás, že můžeme rozšířit počet letadel se základnou v Praze o další dvě a dostat se na celkový počet čtyř strojů v rámci našeho zatím nejrozsáhlejšího letního letového řádu, který nabídne spojení na 30 linkách včetně 15 zcela nových letů,” řekl obchodní ředitel společnosti David O’Brien.

„Vítáme rozhodnutí Ryanairu, zejména pak zavedení letů do nových destinací Billund, Bournemouth, Pescara a Zadar, se kterými v současné době pravidelné přímé letecké spojení z Prahy neexistuje,” doplnil předseda představenstva Letiště Praha Václav Řehoř.

Ryanair se v poslední době potýká s opakovanými stávkami zaměstnanců, kvůli kterým se musely rušit stovky letů. Konflikt se zaměstnanci začal mít negativní dopad i na hospodaření podniku. V pondělí totiž Ryanair oznámil pokles čtvrtletního zisku po zdanění meziročně o 20 procent na 319 milionů eur (8,2 miliardy korun).