Už svítila i v barvách české vlajky. Teď k nejvyšší budově světa lákají umělce pro další projekty

Burdž Chalífa

Burdž Chalífa Zdroj: profimedia.cz

Burdž Chalífa
Burdž Chalífa
3
Fotogalerie

Kdokoliv by se zabýval designem nebo jiným vizuálním uměním a chtěl vidět svůj výtvor realizovaný na nejvyšší budově světa, mrakodrapu Burdž Chalífa v Dubaji, má šanci. Komplex sloužící pro obchody, kanceláře a exkluzívní bydlení a zároveň jako restaurace a vyhlídkový objekt láká performery k videomappingu. 

Developerská společnost Emaar, která 828 metrů vysoký unikát provozuje, otevřela soutěž o umělecké návrhy videomappingových projekcí na věži Burdž Chalífy. Svá díla z oblasti light designu a 3D videomappingu mohou do výzvy přihlásit jednotlivci nebo skupiny z celého světa.

Sbírka přihlášek potrvá do 31. prosince a každý týden bude vybrán vítězný návrh, jenž bude promítán na víc než 100 tisíc metrů čtverečních plochy budovy. Rozsvěcení monumentu na různé motivy se stalo v poslední době stále častější. Na svátek vzniku Československa 28. října například stavbu na chvíli v rámci připomenutí tohoto významného dne obarvila česká trikolóra. 

Jak soutěžit? 

Na oficiální webové stránce akce si mohou zájemci o účast stáhnout manuál a specifikace, zaregistrovat se a nahrát svůj návrh.