Topolová z AAA Auto: V Polsku chceme prodat 16 tisíc aut

Karolína Topolová

Karolína Topolová Zdroj: Anna Vacková, e15

AAA Auto
AAA Auto
Karolína Topolová
Karolína Topolová
AAA Auto
6
Fotogalerie

Až na 55 poboček chce do konce roku rozšířit svou síť skupina Aures Holdings provozující síť autobazarů AAA Auto. Na začátku dubna skupina otevřela tři nové pobočky v Polsku a Maďarsku, další dvě v Polsku se mají otevřít v řádu týdnů. Expanze má být hlavním způsobem, jak navýšit loňské rekordní prodeje z 83 tisíc na sto tisíc prodaných vozů, uvedla firma.

„Chceme využít rychlého rozvoje polského trhu, kde jsme meziročně narostli o 53 procent a tento rok se nám zatím daří stejně. Letošní plán pro Polsko je šestnáct tisíc prodaných aut, což se začíná blížit celkovým prodejům našeho dosud druhého největšíhu trhu, tedy Slovenska,” uvedla generální ředitelka Aures Holdings Karolína Topolová.

V Polsku má přitom skupina méně poboček než na Slovensku a Maďarsku, obsluhují ale větší regiony. Nové pobočky se nachází v Bialsko-Bialej v Polsku, v Miskolici v Maďarsku a v Budaörsi na okraji Budapešti.

Nově otevírané pobočky zatím letošní prodeje takřka neovlivnily. V prvním čtvrtletí skupina prodala dvacet tisíc vozů. Výrazně rostly prodeje v Polsku, meziročně o sedmdesát pět procent.

V prvních třech měsících roku 2019 patřily k nejprodávanějším ojetým vozům Škoda Octavia, Škoda Fabia a Škoda Rapid. Poslední model odsunul Volkswagen Passat na čtvrté místo.

Skupina plánuje otevírat ale i další pobočky v Polsku. „Expanze je přirozeně podmíněna tím, že najdeme vhodné lokality pro nová obchodní místa. Pobočky by měly nabízet od začátku nejméně tři sta vozů s potenciálem dalšího růstu,” dodala Topolová.