Hitem vánoc byly stolní hry

Deskové hry, ilustrační foto

Deskové hry, ilustrační foto Zdroj: Patrik Hajda

Nejčastějším dárkem pod stromečkem byly loni stolní hry, vyplývá ze statistiky vánočních prodejů největšího tuzemského producenta deskových her a hraček Dino Toys. V posledním kvartálu minulého roku firma zaznamenala meziroční nárůst prodejů svých výrobků o dvanáct procent a v porovnání s rokem 2017 zvýšil celkový objem tržeb o zhruba osm procent.

„Z jednotlivých produktových skupin se nejlépe dařilo stolním společenským hrám, které tímto způsobem rostou již třetí rok po sobě. V roce 2018 to bylo téměř o deset procent a díky zvýšení prodejů dražších her zároveň nejvíce přispěly i v absolutní hodnotě obratu firmy,“ popsala Ivana Maršálová, marketingová manažerka ze společnosti Dino Toys, jaké hračky šly před Vánoci nejvíce na odbyt.

S trendem obliby her souhlasí i jednatel společnosti SV Game Masters Václav Stárek. „Rodiče chtějí trávit s dětmi více času. U nás se nejvíce prodávala hra Za pokladem loupežníka Divouse, která umožňuje rodině zábavu v přírodě. Zákazníci také mají rádi původní český nápad a grafiku.“

Podle Maršálové je stoupající obliba stolních her reakcí na elektronické hry, u kterých je hráč sám, nebo jen ve virtuálním kontaktu. Zato deskové hry se hrají ve skupině a mezi hráči se odehrává komunikace, což u počítačových her není. Deskové hry umožňují celé rodině fyzicky sdílet emoce a společně prožít spoustu zábavy i adrenalinu.

Kupte si Zimohrad a intrikujte s Varysem. 6 her, kterými si můžete krátit čekání na novou sérii Hry o trůny