Mikov láká na tradiční rybičku. Ve zlatě

Zlatá rybička

Zlatá rybička Zdroj: ctk

Netradiční investice se nabízí těm, kteří mají rádi zlato. Ke zlaté horečce se nyní připojila i firma Mikov se svým tradičním nožíkem. Oslovit tím hodlá zákazníky, kteří chtějí v době ekonomické nejistoty investovat do zlata, a zároveň sběratele.

Investiční rybička vznikla na základě přání zákazníků. „Protože je klasická rybička tak oblíbená, začali jsme vydávat speciální edice pro sběratele,“ přiblížil majitel společnosti Miloš Pařík. Nejprve vznikla modrá k výročí 215 let výroby nožů na severu Čech, červená se objevila v roce 2010 jako připomínka pětapadesátileté historie firmy Mikov, původního národního podniku Mikulášovický kovoprůmysl.

Nožíři posléze přišli se zlatou a stříbrnou rybičkou. „Zlatá je však jen pozlacena 24karátovým zlatem, její cena je zhruba 4500 korun. Překvapilo nás, že se záhy stala velice oblíbenou a nyní se vyrábí po stovkách,“ uvedl ředitel. Stříbrná rybička asi za 12 tisíc korun si také našla své místo na trhu. „Kupují ji nejen sběratelé, ale i společnosti, které ji používají jako dárek pro zákazníky, zaměstnance,“ doplnil Pařík.

Klenot za 168 tisíc

Rozhodně nejdražší verze tradičního severočeského výrobku, která je zatím poslední v řadě, přichází na trh nyní. Investiční rybička má střenku z osmnáctikarátového zlata, z něhož jsou i nýty. Čepel a pero jsou vyrobeny z nerezové damascénské oceli, každý nůž má své číslo. Její doporučená maloobchodní cena je 168 tisíc korun.

Zlatou rybičku s okem z českého granátu (vlevo nahoře) lze nyní pořídit v nejznámější české nožířské firmě Mikov. Tradiční výrobce legendární rybičky z Mikulášovic na Děčínsku vstupuje na trh s investiční verzí prvního klukovského nože. Oslovit tím chce zákazníky, kteří chtějí v době ekonomické nejistoty investovat do zlata, a zároveň sběratele. Novou rybičku 18. ledna představil ředitel a zároveň majitel společnosti Miloš Pařík. Investiční rybička má střenku z osmnáctikarátového zlata, z něhož jsou i nýty. Čepel a pero jsou vyrobeny z nerezové damascénské oceli, každý nůž má své číslo. Její doporučená maloobchodní cena je 168.000 korun. Nejprve vznikla modrá k výročí 215 let výroby nožů na severu Čech, červená se objevila v roce 2010 jako připomínka pětapadesátileté historie firmy Mikov, původního národního podniku Mikulášovický kovoprůmysl. Nožíři posléze přišli se zlatou a stříbrnou rybičkou.Zlatou rybičku s okem z českého granátu (vlevo nahoře) lze nyní pořídit v nejznámější české nožířské firmě Mikov. Tradiční výrobce legendární rybičky z Mikulášovic na Děčínsku vstupuje na trh s investiční verzí prvního klukovského nože. Oslovit tím chce zákazníky, kteří chtějí v době ekonomické nejistoty investovat do zlata, a zároveň sběratele. Novou rybičku 18. ledna představil ředitel a zároveň majitel společnosti Miloš Pařík. Investiční rybička má střenku z osmnáctikarátového zlata, z něhož jsou i nýty. Čepel a pero jsou vyrobeny z nerezové damascénské oceli, každý nůž má své číslo. Její doporučená maloobchodní cena je 168.000 korun. Nejprve vznikla modrá k výročí 215 let výroby nožů na severu Čech, červená se objevila v roce 2010 jako připomínka pětapadesátileté historie firmy Mikov, původního národního podniku Mikulášovický kovoprůmysl. Nožíři posléze přišli se zlatou a stříbrnou rybičkou. | CTK

Nejprve vznikla modrá rybička k výročí 215 let výroby nožů na severu Čech, červená se objevila v roce 2010 jako připomínka pětapadesátileté historie firmy Mikov, původního národního podniku Mikulášovický kovoprůmysl. Nožíři posléze přišli se zlatou a stříbrnou rybičkou.

„Okamžitě po uvedení na trh jsme prodali dva kusy, o dalším prodeji jednáme. Již jsme zahájili výrobu menší série, abychom uspokojili zákazníky,“ řekl ředitel, podle něhož jde o sběratelský skvost. „Nazvali jsme ji investiční, protože předpokládáme, že její cena v budoucnosti určitě neklesne,“ doplnil.

Firma očekává, že investiční rybička bude zajímavá nejen pro sběratele, ale i pro lidi ochotné investovat. „Určitě se jí ale nevyrobí tolik jako té klasické,“ podotknul Pařík.

Legendární rybička se vyrábí v původní továrně, kterou založil místní obchodník Ignaz Rösler v roce 1794, přes 70 let. „Máme některé indicie, které naznačují, že by rybičce mohlo být sto let, ale to zatím nemáme potvrzeno,“ uzavřel Pařík.