Nejen Praha. Primark chystá druhou českou prodejnu v Brně

Nákupním centrum Olympia Brno

Nákupním centrum Olympia Brno Zdroj: Wikipedia

Irský řetězec s levnou módou Primark se v Česku objeví hned na dvou místech. Otevření prvního českého obchodu již Primark připravuje na Václavském náměstí v Praze, nyní se dohodl na otevření další pobočky v Brně. Stát má v obchodním centru Olympia, otevření se plánuje na rok 2022. V prosinci Primark ohlásil expanzi i na Slovensko, v plánu je také prodejna v Polsku.

Nová prodejna má zabrat 3 600 metrů čtverečních prodejního prostoru, napsal server Mediář. Nabídne dámské, pánské i dětské oblečení, obuv, doplňky, spodní prádlo i domácí zboží.

„Od oznámení otevření první české prodejny Primark v Praze jsme plní očekávání hledali druhou lokaci, jež se stane součástí naší expanze v regionu. Brno, jakožto druhé největší město v Česku, nabízí skvělou příležitost, jak oslovit další zákazníky v Česku,“ prohlásil Jose Luis Martinez de Larramendi, ředitel maloobchodu Primarku pro USA a střední a východní Evropu.

Svou první českou pobočku na pražském Václavském náměstí Primark otevře v květnu. „Obchod, který vzniká v Praze, bude vlajková loď střední a východní Evropy. Zákazníci z Čech a Moravy, kteří doteď jezdili do Drážďan, Lince a do Vídně, začnou jezdit do Prahy, protože půjde o obrovskou pobočku, která se navíc bude nacházet na zajímavém místě a v nové budově v samém centru Prahy,“ uvedl pro Blesk Zprávy již dříve Tomáš Prouza, prezident Svazu obchodu a cestovního ruchu. 

Článěk vyšel na Blesk.cz>>>