Bombardier prodává výrobu vlaků Alstomu, píše německý list. Vzniká železniční gigant

Bombardier TRAXX MS3

Bombardier TRAXX MS3 Zdroj: Bombardier

Bombardier TRAXX MS3
Bombardier vyrábí i byzjety. Také o jejich prodeji se mluvilo, nyní ale již není pravděpodobný
Arbus A220, na snímku ještě jako Bombardier CS100. Pří vývoji nového regionálního letounu se kanadský výrobce zadlužil a většinu v programu byl nucen prodat Airbusu
4
Fotogalerie

Kanadský výrobce dopravní techniky Bombardier se dohodl na prodeji svého podílu v železniční divizi Bombradier Transportation francouzskému konkurentovi Alstom. Odchod by měl být oficiálně oznámen během čtvrtka, píše německý deník Handelsblatt. Podobné zprávy přinášejí i kanadská média.

Transakce se týká podílu 70 procent, který kanadská společnost drží v Bombardier Transportation. Zbytek železniční divize vlastní penzijní fond kanadské provincie Québec a není jasné, zda se státní fond bude chtít svého fondu také zbavit. Nejasnosti panují kolem kupní ceny. Podle Handelsblattu Alstom za 70procentní podíl v Bombardier Transporation zaplatí sedm miliard eur, například kanadský deník Financial Post ale píše, že transakce ohodnotí celou železniční divizi na sedm miliard dolarů. Za prodávaný podíl by tak Bombradier inkasoval asi 4,9 miliardy dolarů, tedy 4,5 miliardy eur.

Bombardier Transportation sídlí v Berlíně a vyrábí především v Evropě. Společnost je aktivní i v Česku, v České Lípě má závod na montáž kolejových vozidel a zaměstnává přes tisíc lidí.

Spojením Alstomu a Bombardier Transportation by vznikl gigant s ročním obratem kolem 15 miliard eur. Je tak pravděpodobné, že transakce bude podléhat schválení ze strany Evropské komise. Vývoj akcií BombardieruVývoj akcií Bombardieru|E15

Bombardier se dlouhodobě nachází ve vážných finančních potížích. Dluhy nahromadil mimo jiné kvůli náročnému vývoji zcela nové řady regionálních dopravních letadel CSeries. V roce 2018 do programu vstoupil Airbus a získal v něm většinu. Nyní Bombardier oznámil, že program opouští docela, od Airbusu bude inkasovat 581 milionů kanadských dolarů. Evropský výrobce získal v programu A220 podíl 75 procent, zbytek si podržela kanadská provincie.

Minulý týden se objevily informace, že společnost jedná také o prodeji své výroby soukromých tryskáčů amerického konkurentovi Textron Aviation. Je ale pravděpodobné, že pokud by Bombardier prodal své železniční podnikání, výnosný byznys s privátními letouny by si ponechal.