Problémům čelí další firma ze skupiny Witkowitz. Hutní Montáže hledají investora

Rypadlo KK 1600 vyrobené společností Hutní Montáže

Rypadlo KK 1600 vyrobené společností Hutní Montáže Zdroj: Hutní Montáže

Tradiční ostravská společnost Hutní Montáže, která ještě v roce 2022 dosáhla dvoumiliardového obratu, se loni dostala do finanční tísně. Vyplývá to ze zápisu z říjnového zasedání dozorčí rady, jenž se nedávno objevil v obchodním rejstříku. Potíže, které způsobilo zejména loňské vypovězení smlouvy ze strany finského zákazníka, by mohl vyřešit strategický investor.

Vedení společnosti podle zápisu přiznává, že finanční situace je „nepříznivá“. „Představitelé společnosti naléhali na poskytnutí další finanční podpory, kterou akcionář přislíbil,“ zaznamenal například zapisovatel jednání Vladimír Jurošek, který je zároveň členem dozorčí rady. Píše se o tom v části zprávy, kterou však vedení po vznesení dotazů e15 do obchodního rejstříku vložilo znovu, začerněnou. Původní verzi zprávy má redakce k dispozici.

Jediným akcionářem firmy je skupina Witkowitz, která patří rodině zesnulého podnikatele Martina Ulčáka. Součástí skupiny je také ostravská strojírenská společnost Gearworks, která je od loňského roku v insolvenci.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!