Volkswagen vytvoří v Polsku 900 nových míst. Kvůli výrobě vozu Caddy

Volkswagen Cross Caddy

Volkswagen Cross Caddy Zdroj: Autorevue.cz

Německý automobilový koncern Volkswagen vytvoří ve své polské továrně na výrobu užitkových vozidel zhruba 900 nových pracovních míst. Oznámil to dnes podle agentury PAP ředitel lokální divize automobilky Jens Ocksen. Zvýšení počtu zaměstnanců souvisí s výrobou čtvrté generace dodávkového vozu Caddy, která začně koncem května.

Volkswagen v Poznani v současnosti zaměstnává zhruba 7000 lidí. Jeho tamní továrna bude jediným závodem VW, který bude vyrábět model Caddy, píše PAP.

Volkswagen loni oznámil, že hodlá v Polsku investovat zhruba 3,3 miliardy zlotých (22 miliard korun) do výstavby další továrny na výrobu dodávkových vozů. Závod v polském městě Września by měl podle dřívějších informací zahájit výrobu v roce 2016 a zaměstnat více než 2300 lidí.

Volkswagen, jehož součástí je i česká Škoda Auto, je největší automobilkou v Evropě. Do roku 2018 se hodlá stát největším výrobcem automobilů na světě. V Polsku vyrábí auta kromě Volkswagenu také italská společnost Fiat a největší americká automobilka General Motors.