Nové nákupní centrum ve Frýdku-Místku změnilo majitele

Obchodní centrum Frýda

Obchodní centrum Frýda Zdroj: zfpinvest

Obchodní centrum Frýda
Obchodní centrum Frýda
2
Fotogalerie
Realitní fond investiční společnosti ZFP Investments koupil nedávno dostavěné obchodní centrum Frýda ve Frýdku-Místku. Obchodní dům na místě někdejší víceúčelové haly postavili developeři Gemo Holding a TK Development. Cenu žádná ze stran nezveřejnila. Když však loni realitní magnát Radovan Vítek kupoval o něco menší obchodní centrum Futurum v Kolíně, dal za něj hodně přes půl miliardy korun.

ZFP patří mezi domácí investory, kteří se v poslední době vrhli do nákupů podnikatelských realit. Majetek ZFP realitního fondu se vyšplhal už na 2,7 miliardy korun. Fond již koupil pražskou centrálu poradenské společnosti KPMG nebo distribuční centrum řetězce Penny Market.

„Akvizicí Frýdy ve Frýdku-Místku dosahujeme žádoucí diverzifikace investicí do retailového obchodního centra v ekonomicky silném regionu,“ uvedl Vladimír Bencz z představenstva ZFP Investments.

Fond ZFP nešel do transakce s Frýdou sám, ale přibral ještě lokálního investora, který má zkušenosti s provozováním retailových center.

Na obchodu se podle informací E15.cz podílela rovněž poradenská společnost Cushman & Wakefield. Celkem patnáct tisíc metrů čtverečních obchodního centra si pronajímá téměř šedesát obchodníků. Mimo jiné řetězec Billa nebo módní značky H&M či New Yorker.