Pivovary Lobkowicz otevřou obří hospodu a centrálu u miliardáře Němce

Pivovary Lobkowicz uzavřely smlouvu na pronájem rekonstruovaného Šporkovského paláce na dvacet let

Pivovary Lobkowicz uzavřely smlouvu na pronájem rekonstruovaného Šporkovského paláce na dvacet let Zdroj: ctk

vizualizace kanceláří, podlaží, teras a prohledů ve Šporkovského paláci
vizualizace kanceláří, podlaží, teras a prohledů ve Šporkovského paláci
vizualizace kanceláří, podlaží, teras a prohledů ve Šporkovského paláci
vizualizace kanceláří, podlaží, teras a prohledů ve Šporkovského paláci
vizualizace kanceláří, podlaží, teras a prohledů ve Šporkovského paláci
7
Fotogalerie
Pivovary Lobkowicz budou mít v centru Prahy novou hospodu, která se zařadí mezi největší v České republice. Do opravovaného Šporkovského paláce přesunou také sídlo.

Po loňském vstupu čínského investora CEFC do skupiny Pivovary Lobkowicz se ve firmě schyluje k další významné změně. Společnost podle informací deníku E15 uzavřela dohodu se společností Sebre miliardáře Petra Němce o pronájmu rekonstruovaného Šporkovského paláce v pražské Hybernské ulici. Přesune tam sídlo a otevře hospodu pro stovky lidí.

„Lobkowicz si Šporkovský palác vybral jako svoji centrálu společnosti a současně zde chce vybudovat reprezentační hospodu,“ sdělil zdroj obeznámený s plány pivovaru, který si nepřál být jmenován.

V Česku dobře fungují koncepty "tradičních hospod"

„Představení nového konceptu v centru Prahy jen potvrzuje, že kvalitní koncepty českých hospod zaměřených na tradiční kuchyni a dobré pivo fungují velmi dobře. Již fungující Potrefené husy (Staropramen), Kolkovny (Plzeň), Šalandy (Heineken), Bernard Puby (Bernard) a řada dalších tento trend hospod zaštítěných přímo vlastními pivovary jen potvrzují,“ uvedl Jan Voslář, specialista na prémiové nákupní ulice v poradenské firmě Cushman & Wakefield. Hybernská podle něj navíc bude těžit z plánované rozsáhlé výstavby okolo nedalekého Masarykova nádraží.

Podoba nové restaurace se teprve ladí. Jejím provozovatelem nebude Lobkowicz, ale soukromý partner. Samotná pivovarská skupina ohledně hospody ani nové centrály nebyla ochotna nic prozradit. Otazník je tedy i nad názvem restaurace.

Lobkowicz loni odstartoval vlastní koncept pojmenovaný Šnyt. Zatím má těchto hospod pět. Už teď je však jisté, že se s rozlohou kolem tří tisíc metrů čtverečních a kapacitou až pět set hostů zařadí mezi největší nejen v metropoli, ale i v Česku. Na předních příčkách tuzemských pivnic je legendární pražský minipivovar U Fleků. Včetně venkovního posezení pojme až 1200 pijáků. Do stejného řádu šplhá rovněž kapacita Černokosteleckého pivováru v Kostelci nad Černými lesy. Z řad velkých hráčů hraje prim restaurace Na Spilce Plzeňského Prazdroje. Vejde se do ní pět set lidí, po započítání zahrádky a salónků ještě jednou tolik.

Pivovary Lobkowicz do Šporkovského paláce přestěhují sídlo z mrakodrapu City Tower na Pankráci. V Hybernské uzavřely nájemní na celé dvě dekády. Na kancelářském trhu přitom převažují kontrakty na pět, maximálně do deseti let. Při dlouhých nájmech jsou ale majitelé prostor často ochotní poskytnout velké slevy. To pro skupinu může být při rozsáhlém kontraktu důležité. Poplatky za kanceláře v srdci metropole jsou totiž podle konzultantské firmy Prochazka & Partners nejvyšší, přestože v posledních třech letech spadly o dvacet procent.