Realitní síť Re/Max se rozešla s prodejcem hypoték Gepard Finance

Celkový objem hypoték a půjček na bydlení se loni podle České národní banky dostal na rekordní úroveň 232 miliard korun. (ilustrační foto)

Celkový objem hypoték a půjček na bydlení se loni podle České národní banky dostal na rekordní úroveň 232 miliard korun. (ilustrační foto) Zdroj: Michael Tomeš/E15

Re/Max založil se společností Hypodům novou hypoteční firmu RX Finance. (ilustrační foto)
Přední realitní síť Re/Max se po letech spolupráce rozešla s prodejcem hypoték Gepard Finance. (ilustrační foto)
3
Fotogalerie

Přední realitní síť Re/Max se po letech spolupráce rozešla s prodejcem hypoték Gepard Finance. Re/Max nebyl spokojený s výsledky. Místo toho založil prezident Re/Maxu David Krajný nový podnik na prodej hypoték RX Finance.

Novou hypoteční firmu RX Finance vlastní David Krajný napůl se společností Hypodům.

„Objem hypoték, který se realizoval u nás v síti za minulý rok, byl kolem devíti miliard. Společnost Gepard Finance nebyla schopná využít potenciál ani z deseti procent. Když už to mělo vliv na kvalitu servisu, který poskytujeme klientům, tak jsem si řekl, že to musíme řešit,“ řekl deníku E15 Krajný.

„Exkluzivní spolupráce mezi Gepard Finance a Re/Max nepokračuje z důvodu, že prakticky nikdy nebyla naplněna,“ reagoval David Eim, místopředseda představenstva Gepard Finance. Na lokální úrovni ale podle něj firma s jednotlivými franšízanty realitní sítě dělá byznys dál.

Ještě na konci loňského září firma Gepard Finance vydala tiskovou zprávu, která informovala o obnovení partnerství s Re/Max Czech Republic. Oznámení však neobsahovalo citaci nikoho z realitní sítě. Nic o něm neví ani mluvčí Re/Maxu Tomáš Hejda.

O novou značku RX Finance se Krajného firma Kreuziger & Sobotik dělí napůl se společností Hypodům. Za ní stojí skupina pěti podnikatelů. Mezi nimi je i majitel firmy Hyposervis a portálu CenovaMapa.org Milan Roček.  

„Vnímáme, že se za poslední dva roky výrazně změnily podmínky pro získání hypotečního úvěru. Vznikl nový zákon o spotřebitelském úvěru, Česká národní banka přišla se systémem regulací. Trh se mění a my cítíme, že potřebujeme mít větší dohled nad hypotečními aktivitami a také mít možnost se pružně přizpůsobovat rychle se měnícím podmínkám,“ uvedl Roček k společnému podniku se sítí Re/Max.

Celkový objem hypoték a půjček na bydlení se loni podle České národní banky dostal na rekordní úroveň 232 miliard korun. Z toho nové hypotéky byly 187 miliard.