Izraelský startup Shield-IoT získal milionovou investici. Připojil se i Karel Komárek

Karel Komárek se podílí na investici do izraelského startupu Shield-IoT.

Karel Komárek se podílí na investici do izraelského startupu Shield-IoT. Zdroj: KKCG

Karel Komárek se podílí na investici do izraelského startupu Shield-IoT.
2
Fotogalerie

Začínající společnost Shield-IoT z Izraele, která poskytuje softwarová řešení pro kybernetickou bezpečnost a analýzu sítí IoT (Internet of Things, tedy sítě fyzických zařízení, jež mohou být ovládána na dálku pomocí internetového připojení - pozn. red.), získala 7,4 milionů dolarů, přes 167 milionů korun, na zdokonalení a zabezpečení rozsáhlých sítí IoT. Mezi investory je i fond Springtide Ventures, který tvoří součást investičního pilíře investiční skupiny KKCG, kterou vlastní podnikatel Karel Komárek.

Financování získala Shield-IoT především s podporou americké společnosti Akamai, poskytovatele služeb pro optimalizaci cloudových úložišť. „Společnost Shield-IoT umožňuje Akamai poskytovat přesné analýzy v masovém měřítku s cílem zabezpečit koncové zákazníky a infrastrukturu,“ říká hlavní stratég Akamai Technologies Ramanath Mallikarjuna.

„Shield-IoT odstraňuje bariéry velkých dat a otevírá dveře na trh služeb připojení do IoT v hodnotě padesát miliard dolarů,“ říká generální ředitel a spoluzakladatel společnosti Shield-IoT Udi Solomon. „Naše inovativní technologie pomáhá globálním hráčům v oblasti IoT posouvat se vpřed a urychlovat růst technologií IoT,“ dodává.

Mezi dalšími investory do izraelského startupu je i fond Nextleap Ventures, ke kterému se připojila většina investorů z počáteční fáze takzvaného seed financování. Mezi ně patří fondy Janvest Capital Partners a E.ON Future Energy Ventures. Současně se objevili noví investoři včetně fondů Bloc Ventures, Akamai Technologies, Atlas Ventures, Springtide Ventures a DIVEdigital.

NFT - Nezaměnitelný token

Video placeholde
• Videohub

Technologická společnost Shield-IoT vylepšuje zavádění rozsáhlých sítí IoT a 5G se svou celosvětově první bezpečnostní platformou Coreset-AI. Jedná se o patentovanou technologii, jež má chránit všechna zařízení nebo aplikace IoT a používá se v mnoha oblastech včetně telekomunikací, průmyslu 4.0, dopravy, sítí, měst a státní správy.

KKCG podniká ve 36 zemích světa a její celková účetní hodnota přesahuje sedm miliard eur, téměř 180 miliard korun. Vazba na Shield-IoT je logická, protože mezi klíčové obory KKCG patří IT technologie, energetika i herní průmysl nebo reality.