Streamovací služba Disney+ zamíří do Česka. Spuštění chystá v létě

Streamovací platforma Disney+ začne působit také na tuzemském trhu.

Streamovací platforma Disney+ začne působit také na tuzemském trhu. Zdroj: Profimedia

Studio Walt Disney
2
Fotogalerie

Snímky z produkce studií Disney, Pixar či dokumenty z kanálu National Geographic začne českým předplatitelům nabízet v létě streamovací služba Disney+. Provoz spustí ve 42 zemích, přesněji v Evropě, na Středním východě a v Africe. Ceny ani rozpisy předplatného zatím nezveřejnila, jak informuje americký server Hollywood reporter.

Mezi stěžejní nové trhy služby Disney+ patří Jižní Afrika nebo Spojené arabské emiráty. Na evropském kontinentu se streamovací platformy dočkají diváci nejen v Česku, ale také na Slovensku, v Polsku, Maďarsku, Rumunsku či v Pobaltí. Až dosud byla služba dostupná pouze v západní Evropě a ve Skandinávii.

Disney+ nabídne tisíce pořadů a epizod z produkce studií Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic a další zábavní obsah z produkce značky Star. Vzhledem k dlouholeté historii společnosti Disney, ale i její bohaté filmografii bude na Disney+ jak filmová a televizní klasika, tak nové filmy a pořady z produkce The Walt Disney Studios.

Společnost zatím nezveřejnila ceny, plány předplatného ani datum spuštění. V tuzemsku už působí několik podobných služeb, například Netflix nebo HBO GO. Do Česka by letos také měla dorazit streamovací služba HBO Max, která nahradí současnou HBO GO. 

Mezi země, ve kterých se streamovací služba Disney+ letos spustí, patří  Chorvatsko, Řecko, Malta, Tunisko, Omán, Srbsko, Turecko, Izrael, Maďarsko či Vatikán. Kromě toho zamíří do jedenácti teritorií, mezi které patří Faerské ostrovy, Gibraltar nebo finské Alandy.

Služba Disney+, která v listopadu roku 2019 vstoupila na trh ve Spojených státech, Kanadě a v Nizozemsku, se zaměřuje především na globální expanzi, aby vykompenzovala zpomalování přírůstku počtu předplatitelů v Severní Americe. V loňském čtvrtém čtvrtletí dosáhla 118 milionů globálních předplatitelů.