Taťána le Moigne po osmnácti letech končí v čele českého Googlu

Bývalá šéfka českého Googlu Taťána le Moigne

Bývalá šéfka českého Googlu Taťána le Moigne Zdroj: Profimedia

Ředitelka české pobočky americké firmy Google Taťána le Moigne po 18 letech odchází z funkce. Řekla to HN.cz. Práci podle serveru ukončila dohodou. Le Moigne (56) uvedla, že zatím neuvažuje o jiném místě. V čele Googlu v Česku byla od vzniku pobočky v roce 2006 a vedla i pobočky na Slovensku, v Rumunsku a Maďarsku.

„Jsem šťastná za těch 18 let. Byla to fantastická profesní zkušenost. Google je skvělá firma, které vždycky budu držet palce,“ řekla HN.cz. Další plány ohledně práce v současnosti nemá. „Teď si vezmu oddechový čas a nechám to celé v sobě doběhnout. Hodně se těším na prázdný kalendář. Věřím, že další věci zase přijdou ve správný čas,“ uvedla.

Le Moigne vystudovala softwarové inženýrství na Vysoké škole ekonomické v Praze. Před založením české pobočky Googlu, u kterého stála, pracovala například v manažerských pozicích pro další nadnárodní softwarové a technologické firmy - Microsoft a Hewlett-Packard.

Video placeholde
VIDEO: Ředitelka české pobočky Googlu o tom, jak se změní svět za 10 let • Reflex.cz

Firma Google je známá hlavně díky stejnojmennému internetovému vyhledávači. Provozuje také například portál pro sdílení videí YouTube nebo operační systém pro mobilní telefony a další zařízení Android. Mateřskou společností Googlu je americká firma Alphabet. Čistý zisk společnosti Alphabet ve čtvrtém čtvrtletí loňského roku meziročně stoupl o polovinu na 20,7 miliardy dolarů (asi 473 miliard korun). Ke konci roku měla skoro 183 tisíc zaměstnanců.