Uživatelé Twitteru rozhodli. Elon Musk má odejít z čela sociální sítě

Elon Musk by měl odstoupit jako šéf Twitteru.

Elon Musk by měl odstoupit jako šéf Twitteru. Zdroj: Reuters

Uživatelé sociální sítě Twitter rozhodli. Nechtějí Elona Muska jako šéfa, odhlasovali v jeho vlastní anketě na té samé platformě. Pro jeho odstoupení bylo zhruba 57 procent uživatelů. Sám Musk hlasování vyvolal a slíbil, že se podle něho bude řídit. 

Americký miliardář Elon Musk se na základě vzrůstající kritiky zeptal na Twitteru, zda má odstoupit z vedení této sociální sítě. V neděli slíbil, že se bude řídit výsledky ankety. 

Celkem hlasovalo přes 17 milionů lidí.

Pokud Musk opravdu bude respektovat přání uživatelů, ukončí tak 53 dní své chaotické nadvlády. Ta zahrnovala například propuštění nejvyšších manažerů a poloviny zaměstnanců, píše Bloomberg

Není to poprvé, co Musk vložil zásadní firemní rozhodnutí do rukou uživatelů Twitteru. V minulosti provedl průzkum, zda obnovit twitterový účet Donalda Trumpa, a povolil mu návrat na sociální síť hned následující den.

Zároveň za Muska však neexistuje žádná vhodná náhrada, která by byla dosazena na jeho post. Téměř všichni vysocí manažeři byli z Twitteru vyhozeni nebo rezignovali v předešlých měsících. Musk v pozdějších tweetech dodal, že nikdo nechce práci, jejíž náplní je udržet Twitter při životě. 

Muska v San Francisku vypískaly tisíce lidí

Video placeholde
Muska v San Francisku vypískaly tisíce lidí • Twitter

Twitter zároveň o víkendu oznámil, že odstraní ze své platformy účty, které byly zřízeny jen za účelem propagace konkurenčních sítí. Krátce před tím vyvolal Musk řadu kritických reakcí, když dočasně pozastavil účty několika novinářům za sdílení informací o poloze jeho letadla. Zdůvodnil to obavami o bezpečnost své rodiny.

Jedenapadesátiletý Musk je šéfem Twitteru od začátku listopadu. Od doby, co se ujal vedení, čelí Twitter kritice mimo jiné za odstraňování účtů, které byly zřízeny jen za účelem propagace konkurenčních sítí, anebo za blokování účtů prominentních novinářů.