Ústup od čistě kuřecí tradice. KFC začne testovat bezmasou variantu

Nabídka KFC (ilustrační foto)

Nabídka KFC (ilustrační foto) Zdroj: Profimedia

K razantnímu kroku přistoupil americký řetězec restaurací s rychlým občerstvením KFC. Vyvíjí náhražku za kuřecí maso, která se má objevit v restauracích příští rok. Jako první ji ochutnají zákazníci ve Velké Británii a Irsku. Informoval o tom web americké televize CNN.

Kuřecí maso je tradiční součástí nabídky KFC. Podrobnosti ohledně nového receptu ale řetězec tají. „Vývoj je stále ve velmi rané fázi. Jedná se o tajemství našich vývojových pracovníků,” uvedl řetězec podle webu CNN

KFC plánuje, že se bezmasá varianta objeví v nabídce restaurací ve Velké Británii a Irsku příští rok, kde nové výrobky otestuje. Současně ale budou nadále k dostání i pokrmy s masem. Poté případně novinku zařadí do nabídky poboček po celém světě. KFC provozuje restaurace ve 115 zemích. 

Řetězec zdůvodňuje své záměry proměnou životního stylu zákazníků. „Lidé jsou mnohem zapálenejší než dřív, pokud jde o správné stravování,” uvedla manažerka pro inovace Victoria Robertsonová. Nabídka restaurací tak bude přijatelná i pro vegetariány. 

Řetězec řešil problémy s kuřečím masem v únoru ve Velké Británii, kde se chystá testovat bezmasou variantu. Kvůli potížím s dodávkami musel dočasně uzavřít většinu z 900 poboček. 

„Přivedli jsme do týmu nového dodavatelského partnera, který má ale řadu počátečních problémů. Zajistit čerstvá kuřata pro 900 restaurací po celé zemi je docela složité,“ uvedl řetězec. Dodavatelskou smlouvu v té době převzala od společnosti Bidvest Logistics firma DHL.