Ani Babiš na Colours prodejce nepřesvědčil, třetina stánkařů na festivalu neměla EET

Pokud potřebujete zaplnit žaludek a nevíte, na co máte chuť, stačí si projít areál. Dost možná pak ale nebudete vědět, co si vybrat.

Pokud potřebujete zaplnit žaludek a nevíte, na co máte chuť, stačí si projít areál. Dost možná pak ale nebudete vědět, co si vybrat. Zdroj: Soňa Molatová

Den třetí objektivem Martina Straky
Výběr toho nejlepšího z druhého dne festivalu Colours of Ostrava
Čtvrteční vystoupení LP nalákalo k hlavní stage tisíce lidí.
V areálu si můžete také nakoupit. K dostání jsou například boty se speciální edicí Colours of Ostrava.
Hudební festival Colours of Ostrava se těší velkému zájmu návštěvníků, potrvá do 22. července.
6
Fotogalerie

Deset z 32 prodejců, které minulý týden na festivalu Colours of Ostrava zkontrolovali pracovníci Finančního úřadu pro Moravskoslezský kraj, porušilo povinnosti spojené s elektronickou evidencí tržeb (EET). Čtyřem z nich udělili kontroloři na místě pokuty dohromady za sedm tisíc korun a v šesti případech zahájí finanční úřad přestupkové řízení.

Pokuty byly ukládány především za porušení povinnosti zaslat správci daně datovou zprávu o evidované tržbě a za nevystavení účtenky zákazníkovi. 

Uvedla, že úřad před zahájením Colours vyhotovil leták upozorňující na povinnosti týkající se EET v souvislosti s festivalem a také leták, ve kterém prodejce upozorňoval na možnou kontrolu dodržování těchto povinností. "Oba letáky prodejci obdrželi od pořadatelů festivalu při své akreditaci. Finanční úřad proto předpokládal, že si prodejci budou své povinnosti plnit. Přesto se tak ve třetině případů nestalo," uvedla Homolová.

Elektronicky musí od konce loňského roku evidovat tržby ze svého podnikání restauratéři a hoteliéři. Od března pak platí tato povinnost i pro podnikatele ve velkoobchodu a maloobchodu.