Bátora končí na ministerstvu i v čele D.O.S.T.

Ladislav Bátora

Ladislav Bátora Zdroj: CTK/Simanek Vit

Kontroverzní úředník Ladislav Bátora končí jako poradce ministra školství i v čele hnutí D.O.S.T. Potvrdil to deníku Právo. Důvodem rezignace je podle listu to, že se proti jeho kritice na adresu členů vlády postavil nejen ministr školství Josef Dobeš (VV), ale i jeho nejbližší spolupracovníci.

„K mé rezignaci na předsedu akce D.O.S.T. dojde ve čtvrtek v poledne, členové našeho hnutí asi budou překvapeni,“ řekl Bátora. Dodal, že si výroky na adresu ministrů financí a zahraničí Miroslava Kalouska a Karla Schwarzenberga (oba TOP 09) „všechno moc a moc pokazil“, dokonce ve vlastních řadách. Sdružení, které uvažuje o přeměně v politickou stranu, tím ztrácí svou nejvýraznější a mediálně nejznámější tvář.

Bátora dodal, že skončí i v roli Dobešova poradce. „Mám na školství 0,1 úvazku, je logické, jak jistě chápete, že zde také skončím. To bude jen další kapitola,“ řekl.

V říjnu Bátora na vlastní žádost odešel z pozice zástupce šéfky ministrova kabinetu. V minulosti kandidoval za nacionalistickou Národní stranu ve volbách do sněmovny.