Budoucí prezident Zeman požádal o ochranu dcery

Miloš Zeman

Miloš Zeman Zdroj: ctk

První dcera bude mít svou policejní ochranku. Nově zvolený prezident Miloš Zeman oficiálně policii požádal o ochranu své dcery Kateřiny.

Žádost budoucího prezidenta Miloše Zemana o ochranku pro dceru Kateřinu již řeší ministr vnitra Jan Kubice. Právě on má rozhodnout, zda jí bude udělena. Na policejní ochranu má totiž nárok pouze prezident a jeho žena.

„Na základě této žádosti jsem požádal o stanovení intenzity ochrany a chránění této osoby nad rámec právních norem a přeposlal jsem tento dopis ministru vnitra,“ uvedl náměstek policejního prezidenta Tomáš Kužel, který s Kubicem o žádosti hovořil. Ministr mu prý přislíbil, že ji s největší pravděpodobností rychle podepíše.

„Nám to ještě nedorazilo. Ale jakmile to dorazí, a pokud policie bude ochranu doopravdy žádat, tak ministr žádost bez zbytečných odkladů podepíše,“ řekl mluvčí ministerstva vnitra Vladimír Řepka.

Náměstek policejního prezidenta uvedl, že Zeman má nyní „standardní“ ochranu. V současné chvíli se ale o jeho bezpečnost stará kromě policistů také soukromá bezpečnostní služba. Po inauguraci se podle Kužela intenzita jeho ochrany změní. „Ochranu manželky budoucího pana prezidenta v současné době zatím komunikujeme,“ dodal.

Velkolepý comeback Miloše Zemana