Franz nebude náměstek ministra. Získal místo poradce

Vladimír Franz

Vladimír Franz Zdroj: ctk

Místo pozice náměstka ministra kultury Daniela Hermana (KDU-ČSL) získá hudební skladatel a pedagog Vladimír Franz na ministerstvu místo poradce. Nové vedení úřadu včetně svého poradního týmu ministr představí ve čtvrtek.

Uvedla to mluvčí ministerstva Anna Ješátková. Počátkem týdne ministr oznámil jména všech čtyř svých náměstků, na svém místě zůstala jen Anna Matoušková, která bude i nadále řídit odbory památkové péče, ochrany movitého kulturního dědictví, muzeí a galerií a také odbor regionální a národnostní kultury.

První náměstkyní je Kateřina Kalistová (ČSSD), hudebníka Miroslava Rovenského nominovala KDU-ČSL. Čtvrtým náměstkem je René Schreier, v jehož gesci bude odbor ekonomický, odbor investic a odbor veřejných zakázek, informatiky a vnitřní správy.

Kalistová bude mít na starosti odbory církví, mezinárodních vztahů, médií a audiovize, odbor legislativní a právní, odbor autorského práva a samostatné oddělení EU. Rovenský bude spravovat odbor umění, literatury a knihoven, odbor vědy a vývoje a odbor projektového řízení.

Ve čtvrtek chce ministr představit také nového ředitele odboru interního auditu a kontroly Miroslava Leixnera.

Franz si do štábu odskočil od komponování, přivítal ho potlesk