Genesis Capital nabízí podíl v pietro filipi

pietro filipi

pietro filipi Zdroj: E15

Investiční společnost Genesis Capital prodává většinový podíl v české módní firmě pietro filipi. Ve hře o budoucí uspořádání akcionářských podílů je i návrat zakladatele oděvní značky Petra Hendrycha k opětovnému ovládnutí firmy. „Určitě mám zájem se spolu s dalšími investory vrátit ke kontrolnímu balíku,“ řekl deníku E15 Hendrych. Když Genesis Capital do oděvní firmy vstupovala, koupila majoritu právě od Hendrycha.

Částka za případný prodej zůstává neznámou, Genesis Capital ale hovoří o hodnotě svého podílu sebevědomě. „Firmě pietro filipi se daří, podařilo se jí expandovat na několik zahraničních trhů a její výsledky za rok 2012 budou uspokojivé,“ uvedl ředitel investora Jan Tauber. Čísla o loňském hospodaření firma nezveřejnila. Podle posledních dostupných údajů za rok 2010 měla tuzemská část skupiny při tržbách 414 milionů provozní zisk 24 milionů korun.

Genesis Capital vstoupila do módní firmy v roce 2004, její obvyklý investiční horizont je pět až sedm let. Společnost se snažila prodat pietro filipi už předloni, kupec se ale nenašel.

„Už v roce 2011 jsme jednali o prodeji podílu v pietro filipi, nicméně těsně před podpisem smlouvy se v důsledku finanční krize nepodařilo investorovi získat bankovní financování pro vstup do této společnosti,“ uvedl Tauber. Jedním ze zájemců o vstup do pietro filipi byla předloni společnost Luxury Brand Management (LBM) Michaely Maláčové. „Pokud jde o podíl ve společnosti pietro filipi, společnost LBM nemá nadále zájem o koupi tohoto podílu a v tomto směru ani nevede žádná jednání,“ sdělil obchodní ředitel LBM Marijn de Jong.

Původem česká značka nyní prodává oblečení v devíti zemích. Ve střední a východní Evropě provozuje sedm desítek obchodů, působí též v Kazachstánu. Zakladatel firmy Hendrych má ve společnosti kromě minoritního podílu místo v dozorčí radě.

Alternativní cesta k financím

Náskok před giganty