Hráč z hazardu staví u pražského hlavního nádraží supermoderní hostel

Přestavbou historického domu na rohu Washingtonovy a Růžové ulice vzniká u Hlavního nádraží v Praze nový hostel a byty.

Přestavbou historického domu na rohu Washingtonovy a Růžové ulice vzniká u Hlavního nádraží v Praze nový hostel a byty. Zdroj: Anna Vacková_E15

Přestavbou historického domu na rohu Washingtonovy a Růžové ulice vzniká u Hlavního nádraží v Praze nový hostel a byty.
Nový hostel bude na rohu Washingtonovy a Růžové ulice, kousek od hotelu Esplanade.
Nový hostel vyroste kousek od Opletalovy ulice v Praze.
Nový hostel vyroste na konci pražských Vrchlického sadů ve směru k Václavskému náměstí.
5
Fotogalerie

Dlouholetý matador z byznysu kolem sázení a hazardu Petr Zámečník se pouští rovněž do realit a hotelnictví. Podnikatel z jižní Moravy s pomocí studia Morix známého architekta Jaromíra Pizingera vybuduje v Praze u hlavního železničního nádraží na rohu Washingtonovy a Růžové ulice velký hostel a byty. Pizinger vytvářel například interiéry hotelu President na Dvořákově nábřeží.

„Schválně se nechceme řadit do žádného standardního hvězdičkového označení hotelů. Chceme, aby zde byl duch moderních světových hostelů s kvalitou čtyřhvězdičkového standardu. Inspirujeme se podobnými zařízeními v Berlíně nebo New Yorku. Mělo by jít kombinaci neotřelých architektonických řešení v kombinaci s hi-tech technologiemi 21. století,“ řekl E15.cz majitel projektu.

Nové ubytovací zařízení s pracovním názvem Boutique Hostel vzniklé přestavbou historického domu pojme kolem 150 lidí. Součástí projektu bude i dvoupodlažní restaurace a byty.

Celková investice do nemovitosti kousek od hotelu Esplanade se vyšplhá ke třem stům milionů korun. Zámečník ji dosud zvládá z vlastních peněz. „Máme i předjednané bankovní financování. Zatím jsme se ale nerozhodli, zda jej využijeme,“ dodal.

Zámečník má za sebou manažerské angažmá ve společnostech typu Sazka nebo Synot. Jeho současná firma Adell Trading se věnuje prodeji hracích automatů. Další rozšíření realitních Zámečník aktivit nevylučuje, současně ale nemovitosti považuje jen za rozložení investičních rizik. Investoval již například do realit v rakouském lázeňském měste Zell am See nebo v Dubaji.

„Obecně mě ale spíše baví investice do startu-pů. Zatímco nemovitosti jsou pořád spíše konzervativní investicí, představují start-upy větší adrenalin,“ uvedl investor. Letos vložil kapitál například do české firmičky BudgetBakers, která se zabývá správou osobních financí. Peníze má rovněž v brněnském vzdělávacím projektu Edookit nebo v bulharské cestovatelské platformě Speedifly, jež prošla pražským akcelerátorem StartupYard.