Jižní Město zakázalo na svých pozemcích venkovní reklamu

Bigboardy BigMedia

Bigboardy BigMedia Zdroj: Repro Strategie

Radnice Prahy 11 zakázala bigboardy (velké venkovní reklamy) a billboardy na Jižním Městě, rozhodli radní. Zákaz umístění reklamních nosičů se týká magistrátních pozemků, které má Praha 11 svěřeny do správy. Zákaz reklamy se nyní týká více než desítky billboardů. Zůstanou pouze malé plakátovací plochy. Důvodem jsou stížnosti obyvatel a bezpečnost řidičů. Regulaci reklamy na lampách chystá magistrát.

„Vedení radnice tak rozhodlo na základě požadavků občanů a z důvodu zahlcení Prahy 11 reklamními poutači, které navíc ruší pozornost řidičů,“ uvedl starosta Jiří Štyler (Hnutí pro Prahu 11).

Smlouvy na pronájem pozemků, které končí k 31. prosinci letošního roku již nebude městská část prodlužovat a majitelé reklamních zařízení je budou muset následně odstranit. Nyní se to týká nosičů například v Hájích nebo Chodově.

Smlouvy platné po roce 2016 zaniknou po uplynutím doby nájmu a také ony nebudou prodlouženy. „Zachovány zůstanou pouze reklamní zařízení umístěná na lávkách a plakátovací plochy,“ uvedl starosta.

Regulaci reklamy řeší rovněž hlavní město, které chystá novou koncepci umisťování reklam v ulicích. Koncepce dosud nebyla schválena. Podle informací ČTK by ale měla regulace reklamních ploch na sloupech veřejného osvětlení platit od 1. ledna 2017, od kdy bude město na nájem ploch vypisovat výběrová řízení.