Krnáčová: Přehodnotíme právníky ke kauze Škodova paláce

pražská primátorka Adriana Krnáčová

pražská primátorka Adriana Krnáčová Zdroj: ctk

Praha přehodnotí výběr právní kanceláře, která bude město zastupovat v kauze Škodova paláce. Primátorka Adriana Krnáčová (ANO) informaci serveru lidovky.cz potvrdila prostřednictvím mluvčího Vladimíra Řepky. Víc situaci nekomentovala. Podle některých zdrojů z magistrátu chce rada smlouvu přehodnotit kvůli stížnosti, kterou kvůli údajně nízké ceně právních služeb řeší advokátní komora.

„Výběr této kanceláře s ohledem na cenu, kterou nabídli, a její reputaci, ještě přehodnotíme,“ řekla primátorka serveru lidovky.cz. Vybraná kancelář Toman, Devátý & partneři je údajně napojena na ODS, a to má vadit hnutí ANO, uvedl server. Nabízená cena činila 900 korun na hodinu.

Radní právníky napodruhé vybírali v úterý a schválili podpis smlouvy s kanceláří Toman, Devátý & partneři. První tendr rada zrušila kvůli nejasnému vyjednávání primátorky Krnáčové s majitelem paláce, firmou Copa Retail. Ve sporu o výši nájemného nemá město právní zastoupení už několik měsíců.

Město se u soudu dožaduje snížení nájemného. Za budovu v centru města platí ročně 200 milionů korun a celkem již vyplatilo asi 1,5 miliardy. Soud už dvakrát žalobu města zamítl. Nájemní smlouvu město uzavřelo v éře někdejšího primátora Pavla Béma (ODS) a následně se do Škodova paláce sestěhovala většina úředníků magistrátu. Po uplynutí dlouhodobého pronájmu by celková částka vyplacená městem převýšila 4,4 miliardy korun.