Lessy na severu slíbil posily

Ubytovna Sport ve Varnsdorfu

Ubytovna Sport ve Varnsdorfu Zdroj: Foto E15 Anna Vackova

Policejní prezident Petr Lessy navštívil Šluknovský výběžek, kde na začátku září došlo k bouřlivým protiromským protestům a kde dodnes není klid. Na schůzce se starosty regionu v Rumburku slíbil posílit výběžek o 50 policistů.

„Starostům jsem přislíbil, že během měsíce listopadu dojde k posílení o 50 tabulkových míst hlídkové služby ve Varnsdorfu ze strany policejního prezidia. A těchto padesát míst bude zároveň prvním zárodkem vznikající speciální pořádkové jednotky v severních Čechách,“ řekl novinářům Lessy.

Noví muži zákona se mají stát základem slíbené speciální pořádkové jednotky se 170 členy, která by měla v Ústeckém kraji vzniknout během následujícího roku. Prozatím však budou sloužit ve Varnsdorfu.

Jednotka by se měla začít formovat v listopadu. „Nebudouli to policisté ze služebního poměru, tak si dovedu představit, že by k 15. listopadu nebo 1. prosinci mohlo začít nabírání nových zaměstnanců speciálně k tomuto útvaru,“ předpověděl Lessy. Než bude mít jednotka konečných 170 členů, bude trvat rok i více.