NIKA Logistics upevnila spolupráci se skupinou Wienerberger

Členové #NIKAteamu vnitrostátní dopravy, kteří mají projekt Wienerberger na starosti: Zleva: Vladimír Mrázek, Miroslava Rabasová – vedoucí dispečerka, Lenka Košťálová, Hana Veverková, Kateřina Saláková, Vlasta Morávková.

Členové #NIKAteamu vnitrostátní dopravy, kteří mají projekt Wienerberger na starosti: Zleva: Vladimír Mrázek, Miroslava Rabasová – vedoucí dispečerka, Lenka Košťálová, Hana Veverková, Kateřina Saláková, Vlasta Morávková. Zdroj: NIKA Logistics

Se společností Wienerberger, předním výrobcem pálených cihel, spolupracuje společnost NIKA Logistics již od roku 2000, kdy do portfolia svých služeb začlenila vnitrostátní kamionovou dopravu. V letošním roce spolupráce narostla kvalitativně i objemově: NIKA Logistics obstála ve výběrovém řízení na dopravu a stala se jedním ze tří výhradních partnerů v rozvozu produktů společnosti Wienerberger.

„Projekt chápu ze strategického pohledu za jeden z nejdůležitějších v posledních letech, zejména proto, že Wienerberger je dominantní skupinou ve výrobě a dodávkách stavebních produktů na vnitrostátním trhu v České republice,“ komentuje uzavřenou dohodu o spolupráci Miroslav Nádvorník, výkonný ředitel NIKA Logistics.

Tým vnitrostátní dopravy společnosti, vedený nejzkušenější dispečerkou v oboru paní Mirkou Rabasovou, zvládl přípravu a rozjezd projektu na výbornou. O kvalitě výkonu nejlépe svědčí skutečnost, že nárůst zajišťovaných přeprav pro skupinu Wienerberger je oproti roku 2015 více než dvojnásobný. V první polovině roku 2017 bude probíhat optimalizace projektu, po ní již bude následovat rutinní provoz.

Portfolio činností

Rok 2017 bude pro společnost NIKA Logistics významný i z toho pohledu, že oslaví dvacet let od svého založení. Tento dlouholetý člen holdingu Czechoslovak Group se za dobu své existence vypracoval mezi významné hráče v logistice a dopravě. Disponuje více než 250 vozidly různých typů a hmotností, která za rok najezdí více než 22 milionů kilometrů. Společnost provozuje také více než 20 tisíc metrů čtverečních skladovacích ploch.

NIKA Logistics se věnuje vnitrostátní i mezinárodní kamionové dopravě a spedici, pro své klienty zajišťuje skladovací a logistické služby, doménou je přeprava nadměrných a ADR zásilek. Společnost patří mezi poskytovatele námořní přepravy, a to jak kusových, tak celokontejnerových zásilek. Portfolio služeb doplňuje letecká a železniční doprava.

Kromě logistických služeb se NIKA Logistics věnuje též zemním a těžebním pracím, například realizaci zpevněných ploch, podkladních vrstev, komunikací nebo naopak demoličním činnostem. Od roku 2012 se společnost zaměřila i na těžbu písku a kameniva, které nabízí svým zákazníkům.

Holding Czechoslovak Group (CSG)

Díky dlouholetému členství využívá společnost NIKA Logistics synergií v rámci holdingu CSG. V rámci skupiny CSG je významným poskytovatelem logistiky pro společnost Tatra Trucks. V nejbližším období se bude NIKA Logistics podílet na přesunu výrobních kapacit společnosti Avia, již holding CSG v letošním roce získal. Od příštího roku obnoví CSG výrobu nákladních automobilů této tradiční značky v Přelouči, kam se výroba přemístí z pražských Letňan.